ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι λόγοι που δεν πρέπει να ικανοποιείτε όλες τις απαιτήσεις του παιδιού σας

Οι λόγοι που δεν πρέπει να ικανοποιείτε όλες τις απαιτήσεις του παιδιού σας

Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή το μικρό σας θα εξελιχθεί σε ένα κακομαθημένο τερατάκι, ας δούμε για ποιους άλλους λόγους πρέπει να θέτετε όρια και να μην υποχωρείτε σε κάθε απαίτηση του παιδιού σας:

• Το παιδί δε θα σας παίρνει στα σοβαρά: Αν στην αρχή λέτε «όχι» και στη συνέχεια «ναι», το παιδί σταδιακά θα μάθει να μη σας υπολογίζει και να θεωρεί πώς μαζί σας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και χωρίς καμία συνέπεια.

• Η άσχημη συμπεριφορά του παιδιού ενισχύεται: Αν κάθε φορά που το παιδί γκρινιάζει, κλαίει ή σας κάνει μούτρα, εσείς υποκύπτετε στις απαιτήσεις του, τότε παίρνει το μήνυμα ότι αυτή η συγκεκριμένη συμπεριφορά λειτουργεί προς όφελός του και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί.

• Βάζετε τον άλλο γονιό σε δύσκολη θέση: Με απλά λόγια, ο άλλος γονιός για να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αναγκάζεται να γίνει υπέρ του δέοντος αυστηρός και να επιβάλει μόνο αυτός συνέπειες στο παιδί. Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο και μακροπρόθεσμα λειτουργεί αρνητικά.

• Είναι δύσκολο να αλλάξετε την κατάσταση: Όσο αφήνετε μια κατάσταση να διαιωνίζεται, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να την αλλάξετε. Ένα παιδί που έχει μάθει να χειρίζεται το γονιό του, θέλει πολλή προσπάθεια, υπομονή και επίμονη για να διορθωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mother.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.