5 διασκεδαστικές δραστηριότητες για το σπίτι!

5 διασκεδαστικές δραστηριότητες για το σπίτι!

Είστε κλεισμένοι μες στο σπίτι λόγω καιρού; Φέρτε και τη διασκέδαση μέσα! Αυτές οι πέντε ιδέες θα κάνουν πιο λαμπερή και την πιο μουντή ημέρα!

Χειροποίητος πίνακας

Αυτό το έργο μπορεί να ξεκινήσει κάνοντας πρώτα μια βόλτα έξω. Βοηθήστε το παιδί να συλλέξει μικρά πράγματα στην αυλή (ζιζάνια, φύλλα, κλαδιά, πετραδάκια), κόψτε ένα μεγάλο χαρτόνι σε σχήμα τετράγωνο και κολλήστε στο εσωτερικό του πρώτα φτερά, νήματα, πολύχρωμα χαρτάκια, για φόντο.

Στη συνέχεια απλώστε λίγη κόλλα και κολλήστε πάνω στο χαρτόνι αυτά που μαζέψατε στον κήπο. Προσπαθήστε απλά να διατηρήσετε τη διάταξη. Μπορείτε να κρεμάσετε το έργο σας ακόμα και στο ψυγείο!

Μουσική μπάντα

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να κάνουν θόρυβο, οπότε αν αντέξετε ξεκινήστε να κάνετε φασαρία! Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε τα κουτάλια, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες για μουσικά όργανα.

Άλλη μια καλή ιδέα είναι να συλλέξετε όλα τα δοχεία που έχουν πλαστικά καπάκια όπως είναι π.χ τα κουτιά για τον καφέ και να τα γεμίσετε με ρύζι ή φασόλια.

Στερεώστε τα καπάκια με ταινία για μεγαλύτερη ασφάλεια και δώστε τα στα παιδιά να τα κουνήσουν. Θα ξετρελαθούν με τον ήχο τους!

Κουτιά μυστηρίου

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι για ένα παιδάκι 2- 3 ετών είναι εξίσου πιθανό να παίξει με το κουτί. Για να μεγαλώσετε το ενδιαφέρον του, συγκεντρώστε μια σειρά από κουτιά με καπάκια (τα κουτιά των παπουτσιών είναι ό,τι πρέπει). Σε καθένα από αυτά τοποθετήστε από ένα διαφορετικό αντικείμενο, όπως ένα σφουγγάρι, μια μαλακή μπάλα, μια μπάλα από αλουμινόχαρτο, απλά πράγματα δηλαδή.

Παρακολουθήστε τον ενθουσιασμό του παιδιού καθώς ανακαλύπτει κάθε αντικείμενο! Επιλέξτε αντικείμενα με διαφορετικά σχήματα και υφή και αν τα κουτιά ποικίλλουν σε μέγεθος, τοποθετήστε τα μικρότερα στο εσωτερικό των μεγαλύτερων για να διατηρήσετε το στοιχείο της έκπληξης!

Πλιτς πλατς

Τα μικρά παιδιά αγαπούν επίσης το παιχνίδι με το νερό. Είναι συναρπαστικό και χαλαρωτικό γιατί μαγεύονται από τον ήχο και την αίσθησή του.

Γεμίστε λοιπόν τη μπανιέρα με λίγο νερό αφού βέβαια σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία του μπάνιου είναι ιδανική και αφήστε το παιδάκι σας να παίξει με κουκλάκια, παπάκια και φυσαλίδες. Καθίστε στο πλάι και παίξετε κι εσείς μαζί του. Ευκαιρία να αγαπήσει το μπάνιο! 

«Ζωολογικός κήπος» κατ’ οίκον

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συλλέξτε τα αγαπημένα λούτρινα ζωάκια του παιδιού σας και τοποθετήστε τα κατά μήκος του καναπέ. Φωνάξτε το παιδάκι σας και αναπτύξτε μια συζήτηση σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ζώου και τους θορύβους που κάνει. Κάντε ερωτήσεις στο παιδάκι σας για κάθε ζωάκι ξεχωριστά και ενθαρρύνετε το να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του. Αυτό το παιχνίδι θα βοηθήσει το παιδάκι σας να σκέφτεται δημιουργικά και να δημιουργεί τις δικές του ιδέες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.