Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει το παιδί για το πλύσιμο των χεριών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει το παιδί για το πλύσιμο των χεριών

Το σωστό πλύσιμο χεριών είναι το Α και το Ω για την καθαριότητα και την υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς κάποια βασικά πράγματα για τη σχετική διαδικασία:

• Πρέπει να μάθει να πλένει τα χέρια του οπωσδήποτε σε συγκεκριμένες συγκυρίες όπως: όταν γυρίζει σπίτι, πριν το φαγητό, όταν πάει τουαλέτα, αφού φυσήξει τη μύτη του κτλ.

• Επειδή κατά κανόνα τα παιδιά βρίσκουν βαρετό να πλένουν τα χέρια τους ή απλά το ξεχνούν, βρείτε την ευκαιρία όταν έχει καλή διάθεση να εξηγήσετε αναλυτικά τους λόγους που δεν πρέπει να το αμελεί.

• Το ξεκίνημα είναι γνωστό: το παιδί βρέχει τα χέρια του και απλώνει το σαπούνι. Η συνολική διαδικασία πρέπει να διαρκεί γύρω στο ένα λεπτό.

• Δείξτε του ότι πρέπει να τρίβει μεταξύ τους τα χέρια για μισό περίπου λεπτό, ξεκινώντας από το εσωτερικό της παλάμης και δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια.

• Σε περίπτωση που ζητάει επιτακτικά να αγοράσετε άλλο σαπούνι ή κρεμοσάπουνο που είδε στο σούπερ μάρκετ, εξηγήστε του ότι όλα κάνουν την ίδια, εξίσου αποτελεσματική δουλειά.

• Ενημερώστε επίσης το παιδί ότι την καλύτερη απολύμανση κάνουν τα σαπούνια και μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο, καταφεύγει κανείς στα υγρά μαντιλάκια ή τα υπόλοιπα υποκατάστατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mother.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.