ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τι δώρο να κάνω στο παιδί μου τα Χριστούγεννα που τα θέλει όλα;

Τι δώρο να κάνω στο παιδί μου τα Χριστούγεννα που τα θέλει όλα;

Τι περιμένουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα ; Μα φυσικά δώρα. Δώρα πολλά από τους γονείς, τους παππούδες, τους νονούς, τους φίλους.

Ο ενθουσιασμός όμως των παιδιών κρατά ελάχιστα και «χάνεται» μερικά εικοσιτετράωρα μετά, αφού έχουν ανοίξει το περιτύλιγμα και έχουν δει το περιεχόμενο.

Ελάχιστα παιδιά αφοσιώνονται στα παιχνίδια τους και είναι πραγματικά ευτυχισμένα με όσα έχουν. Ποτέ δεν είναι αρκετά και πάντα τους λείπει εκείνο που έχει ο φίλος τους, το άλλο που είδαν στην τηλεόραση, ή κάτι άλλο που αδυνατούν και να το περιγράψουν ακόμα!

Και εμείς οι γονείς τι κάνουμε ; Μα φυσικά τρέχουμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του παιδιού μας, στο μέτρο του δυνατού.

• Για τις φετινές γιορτές σας προτείνουμε να εφαρμόσετε κάτι διαφορετικό. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά  σας κάνοντας βόλτες και παίζοντας εκτός ή εντός σπιτιού.

• Διαλέξτε μαζί τους μικρά και συμβολικά δώρα για όλη την οικογένεια, τους φίλους ή τους συγγενείς, εξηγώντας τους ( ναι, το ξέρουμε δεν είναι εύκολο), ότι μετράει η χειρονομία και όχι η αξία του δώρου.

• Περιορίστε δραστικά των αριθμό των δώρων λέγοντας ότι μπορούν να διαλέξουν ένα μόνο δώρο που πραγματικά το θέλουν και το επιθυμούν και υπό την προϋπόθεση ότι τα οικονομικά της οικογένειας το επιτρέπουν.

• Εξηγούμε στα παιδιά ό, τι ακόμα και όλο το κατάστημα των παιχνιδιών αν είχατε τη δυνατότητα να αγοράσετε, πάντα θα υπάρχει ΕΝΑ παιχνίδι που δεν θα το έχουν και θα θέλουν να αποκτήσουν.

• Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μία λίστα προσφοράς, στην οποία τα παιδιά σας θα καταγράψουν  ποιο από τα  παιχνίδια ή τα ρούχα τους θέλουν να χαρίσουν  σε

άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.