ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιοι παράγοντες λειτουργούν ως ανασταλτικοί για τη δημιουργικότητα του παιδιού

Ποιοι παράγοντες λειτουργούν ως ανασταλτικοί για τη δημιουργικότητα του παιδιού

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να εκδηλώσουν την έμφυτη τάση τους για δημιουργικότητα με διάφορους τρόπους, όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά. Μάθετε περισσότερα:

  • Μην επιβραβεύετε το παιδί σε υπερβολικό βαθμό και ιδιαίτερα δίνοντάς του δωράκια, ακόμα και για αυτονόητες κατακτήσεις του. Για να μη χάσει την αξία της μια κίνηση επιβράβευσης, αλλά και για να μάθει το παιδί να παλεύει για το δικό του καλό και όχι χρησιμοθηρικά, η επιβράβευση πρέπει να λαμβάνει χώρα όταν πρέπει.
  • Επιτρέψτε στο μικρό σας να κάνει λάθη για να μάθει. Και όχι μόνο αυτό, αφού έτσι νιώθει στοιχειωδώς ανεξάρτητο και μέσα από την αυτενέργεια ανακαλύπτει τον εαυτό του.
  • Αποφύγετε επίσης να αναλάβετε αρμοδιότητες που μπορεί το παιδί να φέρει εις πέρας και μόνο του, γιατί έτσι θα καταλήξετε υπερπροστατευτικοί και βέβαια δεν επιτρέπετε να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητά του.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  • Όπου είναι εφικτό, δώστε στο παιδί διάφορες εναλλακτικές επιλογές για το ίδιο θέμα και μην το εγκλωβίζετε σε αδιέξοδα. Ακόμα καλύτερα, ζητήστε του να καταθέσει τις δικές του σκέψεις-εναλλακτικές.
  • Τη δημιουργικότητα του παιδιού μπορούν επίσης να μπλοκάρουν δικά σας απραγματοποίητα όνειρα, τα οποία επιθυμείτε να λάβουν σάρκα και οστά μέσα από τις επιλογές του μικρού σας.
  • Τέλος, το υπερβολικά «φορτωμένο» πρόγραμμα του παιδιού είναι εχθρός της δημιουργικότητας. Το κακό βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πως λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά του έτσι όπως είναι οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής.
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.