ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Από ποια ηλικία θυμούνται τα μωρά;

Από ποια ηλικία θυμούνται τα μωρά;

Πότε αρχίζει να αναπτύσσεται η μνήμη τους; Από ποια ηλικία έχουν αναμνήσεις;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν ειδικούς και γονείς που ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία, τα μωρά από 3-6 μηνών αντιδρούν σε εμπειρίες που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και παράλληλα αναπτύσσουν τη μνήμη τους.Σε αυτή τη φάση πιθανόν να δείτε πώς αντιδρά το μωρό όταν εξαφανίζονται πράγματα από μπροστά του. Σκύβει για να τα ψάξει; Μήπως αφήνει ένα παιχνίδι κάτω και γυρίζει να το πάρει μετά;

Αυτά τα σημάδια μαρτυρούν ότι η μνήμη του μωρού αρχίζει να αναπτύσσεται. Όταν ήταν πιο μικρό, ίσχυε το «δεν το βλέπω, δεν υπάρχει». Τώρα το μωράκι σας μαθαίνει ότι τα πράγματα υπάρχουν ακόμη κι όταν δεν τα βλέπει.

Παιχνίδια μνήμης
Μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε μαζί του το εξής παιχνίδι: Δείξτε το μωρό σας ένα αγαπημένο του παιχνίδι και στη συνέχεια γυρίστε το πρόσωπό του από την άλλη ώστε να μην το βλέπει πια. Αν δείτε το μωράκι σας να γυρίζει το κεφάλι ή το σώμα του για να ψάξει το παιχνίδι, βοηθήστε το να πιάσει το αντικείμενο και πείτε του ενθαρρυντικά λογάκια ,όπως : « Πλάκα είχε. Ας το ξανακάνουμε!»

Ένα άλλο παιχνίδι που μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε με το μωρό σας είναι να το βοηθήσετε να μάθει να κάνει τα σήματα της νοηματική γλώσσας .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακουμπήστε απαλά τα χέρι σας πάνω στα δικά του και σχηματίστε τα σήματα χρησιμοποιώντας τις παλάμες και τα δάχτυλά του έτσι ώστε να μάθει πώς νοιώθεις όταν κάνεις σήματα. Με τον καιρό το μωρό θα καταλάβει ότι αυτές οι χειρονομίες είναι σκόπιμες και όχι τυχαίες κινήσεις που μπορούν να το βοηθήσουν να εκφράζει αυτά που θέλει και έχει ανάγκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.