ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ριλάξ φονιάς της Fisher Price – 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους – Η δραματική προειδοποίηση της εταιρείας (φώτο)

Ριλάξ φονιάς της Fisher Price – 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους – Η δραματική προειδοποίηση της εταιρείας (φώτο)

10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο ριλάξ της Fisher Price! Η εταιρία καλεί τους γονείς να μην το χρησιμοποιούν σε περίπτωση που τα μωρά τους μπορούν πλέον να αλλάζουν πλευρό.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και η Fisher Price ανακοίνωσαν την Παρασκευή (05.04.2019) πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το ριλάξ Rock ‘N Play, πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αν τα μωρά τους έχουν φτάσει σε ηλικία να μπορούν να γυρίσουν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι!

Η δραματική προειδοποίηση για το ριλάξ Rock ‘N Play της Fisher Price έρχεται μετά την αποκάλυψη πως 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2015 έως σήμερα, αναφέρει το CNN.

Τα βρέφη ήταν τριών μηνών ή μεγαλύτερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρισαν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στα πλάγια ενώ δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ. Η προειδοποίηση, πάντως, δεν δίνει λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε το θάνατο των 10 βρεφών!

Ο τελευταίος, χρονικά, θάνατος βρέφους έγινε γνωστός τον προηγούμενο μήνα δήλωσε η Πάτι Ντέιβις, εκπρόσωπος της της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ συστήνει στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ριλάξ αν τα παιδιά τους είναι άνω των τριών μηνών ή «μόλις το βρέφος αρχίζει να έχει την ικανότητα να γυρίζει». Σύμφωνα με την Ντέιβις, η Επιτροπή διεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο προϊόν. «Αν προκύψει πως πρέπει να ανακληθεί, θα το κάνουμε αμέσως», τόνισε στο CNN.

Στη δική της προειδοποίηση η Fisher Price έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ριλάξ μόλις τα βρέφη φτάσουν σε σημείο να μπορούν να γυρίσουν και υπάρχει φόβος να πέσουν. «Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης με ιμάντα τριών σημείων» ανέφερε η εταιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Fisher Price, Τσακ Σκότον, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι το ριλάξ πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. «Ο θάνατος ενός βρέφους είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Η Fisher Price και όλοι οι υπάλληλοί μας παίρνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη να είναι μέρος της οικογένειάς σας και είμαστε δεσμευμένοι να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη σας κάθε μέρα» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.