Ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει πρωινό

Ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει πρωινό

Σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, αρκετά είναι τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ελλάδα που δεν τρώνε πρωινό, με συνέπεια να έχουν ένα πιο ανθυγιεινό «προφίλ» ζωής.

Η μελέτη, που έγινε σε 177.091 παιδιά οκτώ έως 17 ετών, δείχνει ότι σχεδόν ένα στα τέσσερα (το 22,4% των αγοριών και το 23,1% των κοριτσιών) δεν τρώνε πρωινό για διάφορους λόγους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρο Συντώση, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Nutrition & Dietetics. Στη μελέτη συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Τάμπαλης, ο καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος και η καθηγήτρια Γλυκερία Ψαρρά.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που αποφεύγουν το πρωινό, είναι συνήθως εκείνα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, τείνουν να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάνουν γενικότερα χειρότερη διατροφή, δεν ασκούνται επαρκώς σωματικά, ούτε κοιμούνται όσο πρέπει (λιγότερες από οκτώ ώρες), ενώ περνάνε περισσότερες από δύο ώρες καθημερινά μπροστά από μια οθόνη.

Οι κακές διατροφικές συνήθειες, ο ανεπαρκής ύπνος και η αυξημένη χρήση οθονών αυξάνουν την πιθανότητα ένα παιδί να μη φάει πρωινό, κατά 80%, 23% και 22,5% αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές επισήμαναν την ανάγκη να προωθηθούν στην Ελλάδα πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την κατανάλωση πρωινού από τους μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.