ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πνιγμός νηπίου από τροφή: Τι πρέπει να κάνετε για να σώσετε το παιδί σας

Πνιγμός νηπίου από τροφή: Τι πρέπει να κάνετε για να σώσετε το παιδί σας

Τα παιδιά θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω τους και πολύ συχνά βάζουν στο στόμα τους ό,τι βρουν.

Φαγητά, μικροσκοπικά παιχνίδια, ακόμα και… σκουπιδάκια που μπορεί να έχουν παραπέσει στο πάτωμα.

Στην νηπιακή ηλικία τα παιδιά ακόμη δεν έχουν μάθει να ελέγχουν απόλυτα το σώμα τους ή τις κινήσεις τους και πολύ συχνά μπορεί να κινδυνεύουν από πνιγμό.

Τι κάνουμε όμως σε αυτήν την περίπτωση;

-Εάν και μόνο εάν βλέπετε το αντικείμενο που κατάπιε το παιδί, προσπαθήστε να το απομακρύνετε με τα δάχτυλά σας. Εάν δεν έχετε οπτική επαφή μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

-Εάν το παιδί σας βήχει δυνατά, παρακινήστε το να συνεχίσει να βήχει και να προσπαθήσει να βάλει αυτό που έχει καταπιεί. Σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε μόνο του.

-Εάν ο βήχας δε φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ζητήστε άμεσα βοήθεια και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δε χάνει τις αισθήσεις του.

-Βάλτε το παιδί σας μπρούμυτα στο γόνατό σας και χτυπήστε το ανάμεσα στις ωμοπλάτες αρκετές φορές.

-Εάν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, μπορείτε να καθίσετε το παιδί στα γόνατά σας με την πλάτη του προς στο στήθος σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Βάλτε το αριστερό σας χέρι στην πλάτη του. Κάντε το δεξί σας χέρι γροθιά, με τον αντίχειρα μέσα, ακουμπήστε το κάτω από το στέρνο (και πάνω από τον αφαλό) και πιέστε απότομα βαθιά και προς τα πάνω 3-4 φορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.