Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα τις ενοχές της μητρότητας

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα τις ενοχές της μητρότητας

Είναι μάλλον δύσκολο να συναντήσεις μητέρα που να μην έχει ενοχές.

Αισθάνεται ενοχές όταν κάνει πράγματα αλλά κι όταν δεν κάνει γιατί δεν προλαβαίνει.

Πώς λοιπόν μια μαμά μπορεί να διαχειριστεί τις ενοχές της και το σημαντικότερο, να πάψει να είναι ενοχική;

Η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία

Ναι, η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία (τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, γιόγκα) οτιδήποτε θα σε κάνει να εκτονωθείς. Αρκεί να βρεις χρόνο που θα είναι αποκλειστικά για τον εαυτό σου.

Erika Greenblatt-Torres, μητέρα δύο παιδιών

Εάν τα παιδιά μου είναι χαρούμενα και υγιή όλα είναι εντάξει

«Κάνω το καλύτερο που μπορώ, δεν είμαι τέλεια, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος». Αυτό προσπαθεί να υπενθυμίσει στον εαυτό της καθημερινά η Johanna Torres. Περνάει χρόνο με τα παιδιά της, μιλάει μαζί τους, και προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. «Αν λοιπόν είναι ευτυχισμένα, χαρούμενα και υγιή, τότε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεται ενοχές.»

Johanna Torres, μητέρα τριών παιδιών

Θυμηθείτε ότι και εσείς είστε σημαντικές

« Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά χρειάζομαι το δικό μου χρόνο, είτε πρόκειται για δουλειά, για βόλτα, για γυμναστική, για δείπνο με ένα φίλο. Χρειάζομαι χρόνο για τον τον εαυτό μου για να μπορώ να είμαι καλύτερη με την οικογένειά μου».

Erika Santos, μητέρα ενός παιδιού

Μην επηρεάζεστε από άλλες μαμάδες

Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και αυτό ισχύει και όταν συναναστρεφόμαστε άλλες μανούλες. Κάντε παρέα με γυναίκες που πιστεύετε ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα ή λοτι μπορείτε να μοιραστείτε κάποιες ανησυχίες σας χωρίς να έχετε το άγχος ότι θα σας επικρίνουν για όσα κάνετε ή δεν κάνετε.

Nicole Coppola, μητέρα δύο παιδιών

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους γονείς

Ρωτήστε τον εαυτό σας αν τα παιδιά σας είναι καλά και αν προσπαθείτε για το καλύτερο. Αν η απάντηση είναι « ναι» και στα δύο, αφήστε κατά μέρος τις ενοχές και σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους γονείς!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Jeannette Kaplun, μητέρα δύο παιδιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.