ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ταΐζετε το μωρό με μπιμπερό; Οι 7+1 κινήσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Ταΐζετε το μωρό με μπιμπερό; Οι 7+1 κινήσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βόρεια Αμερική νοσηλεύονται κάθε χρόνο με γαστρεντερίτιδα περίπου πέντε φορές περισσότερα βρέφη που τρέφονται με έτοιμο γάλα απ’ ό,τι βρέφη που θηλάζουν, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απροσεξία των γονιών σε θέματα υγιεινής.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η ετοιμασία του μπιμπερό επιβάλλει κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθεί πιστά κάθε γονιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μικρόβια υπάρχουν παντού: στα χέρια μας, στα ρούχα μας, τα αναπνέουμε, τα τρώμε και τα αποβάλλουμε. Τα περισσότερα είναι ακίνδυνα. Το βρέφος ωστόσο, ειδικά αν δεν θηλάζει (το μητρικό γάλα παρέχει μεγάλη προστασία απέναντι στις λοιμώξεις) δεν έχει ισχυρή άμυνα ενάντια στα συνήθη μικρόβια. Αν το σπίτι καθαρίζεται τακτικά, θα τα βγάλει πέρα με τα μικρόβια που παίρνει από τα χέρια ή τα παιχνίδια. Στο φαγητό όμως τα πράγματα αλλάζουν. Το γάλα, ιδίως όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αποτελεί ιδεώδες έδαφος ανάπτυξης μικροοργανισμών. Ενώ λοιπόν το μωρό μπορεί να τα βγάλει πέρα με μερικά μικρόβια που βρίσκονται στα δάχτυλά του, ένα μπιμπερό που έχει μείνει σε ένα ζεστό δωμάτιο θα το φέρει σε επαφή με ένα τεράστιο και ίσως συντριπτικό αριθμό μικροβίων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για να αποφύγετε την παρουσία μικροβίων στο γάλα του μωρού θα πρέπει να:

  • Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία πριν αγοράσετε το βρεφικό γάλα και πριν ανοίξετε αυτό που έχετε στο ντουλάπι.
  • Αποφεύγετε τα χτυπημένα ή κατεστραμμένα μεταλλικά κουτιά
  • Κλείνετε καλά τις συσκευασίες γάλατος σε σκόνη.
  • Πλένετε τα χέρια σας πριν πιάσετε το γάλα ή τα σκεύη παρασκευής
  • Πλένετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, ή σε πλυντήριο πιάτων, όλα τα σκεύη που χρησιμοποιείτε για τη μέτρηση, την παρασκευή και τη συντήρηση του γάλατος και για να ταΐσετε το μωρό: κουτάλια και δοχεία ανάμειξης, μπιμπερό, θηλές και προστατευτικά καπάκια.
  • Αποστειρώνετε τα σκεύη, μετά το πλύσιμο, τουλάχιστον για τους έξι πρώτους μήνες
  • Κρυώνετε γρήγορα το γάλα, κατά προτίμηση βάζοντάς το στο ψυγείο, όσο είναι ακόμη ζεστό.
  • Πετάτε πάντα το γάλα που αφήνει το μωρό
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.