ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν κρυολογήσει το παιδί σας

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν κρυολογήσει το παιδί σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εορτών, της ξεκούρασης αλλά και των χειμερινών αποδράσεων. Η θερμοκρασία «πέφτει» και οι πιθανότητες να κρυολογήσουμε είτε εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά είναι αρκετές όσο και εάν προσέξουμε.

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κρυολογήματος ή ίωσης του παιδιού προκειμένου να γίνετε περισσότερο «αυτόνομοι» στη διάρκεια των διακοπών, χωρίς να είναι αναγκαίο να καταφεύγετε για το παραμικρό σε ιατρική βοήθεια.

Πάρτε μαζί σας το αντιπυρετικό και αναλγητικό, που χρησιμοποιείτε συνήθως. Το αναλγητικό-αντιπυρετικό μπορεί να δοθεί στο παιδί στην περίπτωση που θα ανεβάσει πυρετό ή παραπονιέται για πόνους όπως ο πονοκέφαλος, ο πονόδοντος, οι πόνοι ανάπτυξης κ.α.

Καλό είναι να μην χορηγήσετε αντιπυρετικό όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 38,5οC στη μασχάλη εκτός κι αν για ειδικούς λόγους (π.χ. ιστορικό πυρετικών σπασμών) συστήνεται από τον παιδίατρο κάτι άλλο. Κανένα άλλο φάρμακο και ιδιαίτερα αντιβιοτικό δεν πρέπει να χορηγηθεί πριν εξεταστεί το παιδί από τον παιδίατρο.

Θυμηθείτε ότι μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο και δεν βασιζόμαστε ποτέ στην αίσθηση της αφής. Να προτιμήσετε ένα απλό και εύχρηστο ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

Παράλληλα με τη χορήγηση αντιπυρετικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ορισμένους πρακτικούς τρόπους κάμψης του πυρετού, όπως το ελαφρύ ντύσιμο, πολλά και δροσερά υγρά, κομπρέσες και χλιαρό μπάνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν το παιδί έχει υψηλό πυρετό (>40,5οC) με ρίγος, που δεν υποχωρεί με αντιπυρετικά ή εξακολουθεί να είναι κακοδιάθετο ή παρουσιάζει και άλλα συμπτώματα (π.χ. εμετούς, εξάνθημα) ακόμα και μετά την κάμψη του πυρετού θα πρέπει να αναζητήσετε σύντομα παιδίατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.