ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φώτο: Πως περνάνε τα παιδιά την καραντίνα – Ο εφιάλτης των γονέων

Φώτο: Πως περνάνε τα παιδιά την καραντίνα – Ο εφιάλτης των γονέων

Ο κορωνοϊός έχει οδηγήσει τις περισσότερες οικογένειες του κόσμου να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πως είναι όμως η ζωή για τους γονείς και τα παιδιά μετά από τόσες ημέρες απομόνωσης; Οι παρακάτω εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Την πρώτη ημέρα τα πράγματα μπορεί να κυλήσουν υπέροχα, να είστε όλο αγκαλιές και φιλιά. Μετά όμως, από μία εβδομάδα (και ίσως λέμε πολύ) η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Αρχίζουν να βαριούνται – ναι, υπάρχουν άπειρα διαδικτυακά παιχνίδια και διαδικτυακές επισκέψεις σε μουσεία για να κάνουν, αλλά πόσες ώρες μπορούν να καθίσουν μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή μιας τηλεόρασης; Όσο για τις κατασκευές, μια άλλη ιστορία. Μετά από τόσο κόψε και κόλλησε έχετε γεμίσει τα δάχτυλά σας με κόλλα, ενώ μπορεί να βρείτε μπογιές σε σημεία που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα ζωγράφιζαν.

Από την άλλη όμως, κι εσείς πρέπει να εργαστείτε, προσπαθώντας να συνηθίσετε σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, με φωνές, με «Μαμά, πεινάω» την ώρα που προσπαθείτε να κάνετε μία σημαντική βιντεοκλήση, κάτι που σας θυμίζει εκείνο τον αναλυτή του BBC, που έγινε viral, όταν μιλούσε σε live εκπομπή και εμφανίστηκαν από πίσω του τα δύο του παιδιά με την σύζυγό του, να τα κυνηγά.

Το Bored Panda συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες – ίσως – φωτογραφίες που δείχνουν τον καθημερινό αγώνα αλλά και τις χαρές της ανατροφής κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Κρατώντας τα παιδιά απασχολημένα όσο βρίσκεστε στο σπίτι

Πώς να κρατήσεις απασχολημένο ένα μοναχοπαίδι, ενώ εσύ πρέπει να δουλέψεις. Αυτή η μητέρα είχε μια ιδέα, του έδωσε χρήματα από το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδια για να «αγοράζει» χρόνο.

Με τον Spiderman πίσω από την πλάτη σου

«Το ξέρω πως ο κορωνοϊός είναι τρομακτικός, αλλά δοκιμάστε να δουλέψετε με ένα 4χρονο ντυμένο σαν Spiderman, σκαρφαλωμένο επάνω στο τραπέζι της κουζίνας σας. Ημέρα 6η» έγραψε αυτή η μητέρα.

Ήρθε η ώρα να ξαναβάλεις το νυφικό, μήπως;

«Κοινωνική αποστασιοποίηση Ημέρα 12η: Σήμερα τα παιδιά μου, μου ζήτησαν να φορέσω το νυφικό μου στο φαγητό και δεν μπορούσα να βρω έναν καλό λόγο για να μην το κάνω».

https://twitter.com/csittenfeld/status/1242554050656296967

Ο σκύλος σε ρόλο δασκάλου

Τον μπελά του φαίνεται πως βρήκε αυτός ο σκύλος, αφού τα παιδιά τον έντυσαν σαν δάσκαλο.

Τι θέλει να πει το παιδί με αυτό;

«10η ημέρα καραντίνας. Νομίζω πως κάτι ετοιμάζει το παιδί μου» έγραψε αυτή η μητέρα και μάλλον δεν είχε άδικο.

Μια πρωτότυπη ιδέα για να περάσουν τα μεγαλύτερα παιδιά τον χρόνο τους

«Μπαμπά, βαριόμαστε!» (Ημέρα 1η της καραντίνας. «Εντάξει λοιπόν, κάντε βίδες αυτό το λάπτοπ και το γραφείο και μετά συναρμολογήσετε τα ξανά».

Μήνυμα απελπισίας

«Σώστε με από τα παιδιά μου» έγραψε με κιμωλία ένας γονέας.

Εργασία από το σπίτι με παιδιά

Μια άκρως περίεργη λύση, βρήκε αυτή η μητέρα προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί για λίγο, έστω. Έδεσε τα παιδιά με μονωτική ταινία στο πάτωμα.

Μια αυτοσχέδια σκηνή στην μέση του σαλονιού

Πώς να περάσουν τον χρόνο τους τα παιδιά όταν δεν μπορούν να βγουν έξω; Έφτιαξαν μια σκηνή στη μέση του σαλονιού

Μια γάτα ζητά απεγνωσμένα βοήθεια

Μη νομίζετε πως μόνο οι γονείς τα βρίσκουν σκούρα με τα παιδιά στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια.

Ώρα για νέα έπιπλα

Φαντάζεστε το βλέμμα των γονιών όταν αντίκρισαν αυτό το θέαμα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/B9woT6GJ90P

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.