ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα έρευνα: Λιγότερο επιθετικά τα παιδιά που παίζουν με τον μπαμπά τους

Νέα έρευνα: Λιγότερο επιθετικά τα παιδιά που παίζουν με τον μπαμπά τους

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Ίδρυμα Lego, διαπιστώθηκε πως το παιχνίδι των παιδιών με τον πατέρα τους, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί, μετά από ανασκόπηση σε 79 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε οικογένειες με παιδιά 0-3 ετών, την περίοδο 1977-2017 κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι το σωματικό παιχνίδι μπαμπά-παιδιού (όπως το κυνηγητό, το γαργάλημα, η «πάλη») βοηθάει τα παιδιά μακροπρόθεσμα να ελέγχουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους, τα προστατεύει από την υπερκινητικότητα και μειώνει την επιθετικότητά τους, για παράδειγμα απέναντι σε συμμαθητές τους στο σχολείο.

«Το σωματικό παιχνίδι δημιουργεί διασκεδαστικές, συναρπαστικές καταστάσεις, στις οποίες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία για αυτοέλεγχο» όπως σχολίασε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Πολ Ραμαντάνι, καθηγητής Παιχνιδιού στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, προσθέτοντας:

«Τα παιδιά καλούνται να ελέγξουν τη δύναμή τους και να μάθουν πότε το παρατραβούν. Είναι ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο εξασκούν τις αντιδράσεις τους. Αν αντιδράσουν με λάθος τρόπο […] την επόμενη φορά ίσως θυμηθούν να συμπεριφερθούν διαφορετικά».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πάντως ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τη μητέρα τους δεν στερούνται, απαραίτητα, τα παραπάνω οφέλη. Όλες οι αλληλεπιδράσεις με τους γονείς τους στη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους συνδέονται με περισσότερα γνωσιακά και κοινωνικο-συναισθηματικά οφέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλό είναι πάντως ένας γονέας, ανεξαρτήτως φύλου, να προσφέρει στα παιδιά του ποικιλία δραστηριοτήτων, ώστε να τα βοηθήσει να αναπτύξουν ένα πλήθος δεξιοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.