ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εφτά τρόποι για να κάνεις το παιδί σου ευτυχισμένο

Εφτά τρόποι για να κάνεις το παιδί σου ευτυχισμένο

Η μεγαλύτερη ανησυχία ενός γονιού είναι πώς θα κάνει το παιδί του ευτυχισμένο. Υπάρχουν πολλά πράγματα, στην καθημερινότητα, που μπορούν να κάνουν ένα παιδί να χαμογελάσει πλατιά και να αποκτήσει ισορροπία στη ζωή του.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε εφτά τρόπους, με τους οποίους το παιδί σας θα αισθάνεται χαρούμενο και ισορροπημένο όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον…

Αγκαλιές: Μη λυπάστε τις αγκαλιές και τις εκφράσεις στοργής και αγάπης, ενώ καλό θα ήταν, παράλληλα, να κοιτάζετε το παιδί σας πάντα στα μάτια. Έτσι καταλαβαίνει καλύτερα τα αισθήματά σας.

Κλάμα: Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν μπορείτε να προστατεύετε για πάντα τα παιδιά σας από τις απογοητεύσεις και τις κακοτοπιές της ζωής. Όσο τα αφήνετε να βιώσουν και να ξεπεράσουν δυσάρεστες καταστάσεις τόσο πιο δυνατά θα γίνονται και θα μπορούν να ξεπερνούν πιο εύκολα αργότερα, στη ζωή τους, άσχημα συναισθήματα. Οπότε, ακόμα και τα κλάματα κάνουν καλό.

Έντονα συναισθήματα: Τα δυνατά αισθήματα , όπως ο θυμός, το άγχος και η θλίψη υπάρχουν για κάποιον λόγο: για να μάθουμε πώς να δυναμώνουμε μέσα από αυτά. Αφήστε, λοιπόν, τα παιδιά σας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Υποστήριξη: Εάν το παιδί σας παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον που εσείς δεν μπορείτε να το κατανοήσετε ή το θεωρείτε ανόητο, υποστηρίξτε το. Θα το κάνει χαρούμενο και το ξεκουράσει ύστερα από μια δύσκολη ημέρα στο σχολείο.

Κανόνες: Σε ένα ισορροπημένο σπιτικό υπάρχουν κανόνες, που φυσικά τους φτιάχνουν οι γονείς. Όταν ακολουθούμε τους κανόνες όλα βαίνουν καλώς και το παιδί αισθάνεται ευτυχισμένο.

Δώρα: Είναι επικίνδυνο στις ημέρες μας να δίνουμε τόσα πολλά υλικά αγαθά στα παιδιά μας, γιατί συνδέουν την ευτυχία με τα δώρα. Μπορείτε να το κάνετε, αλλά με μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκφραση συναισθημάτων: Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εκφράζουν τα αισθήματά τους στους φίλους τους. Εάν κάποιο παιδάκι χτυπήσει το γόνατό του, να το αγκαλιάσουν, να φερθούν όπως θα ήθελαν να τους φέρονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.