ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Eurostat: Αυξήθηκαν οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Eurostat: Αυξήθηκαν οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από το 2000 ως και το 2018, οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο κατά 17% σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το συνολικό ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται εκτός γάμου αγγίζει σήμερα το 42%, με την Πορτογαλία και την Ισπανία να έχουν την πρωτιά, αφού είναι οι δύο χώρες με την μεγαλύτερη άνοδο, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Η αύξηση αυτή των γεννήσεων εκτός γάμου, σηματοδοτεί νέα πρότυπα σχηματισμού οικογένειας, παράλληλα με το παραδοσιακό μοντέλο της γέννησης των παιδιών στο πλαίσιο ενός γάμου.

Το 2018, οι εκτός γάμου γεννήσεις ξεπέρασαν τις γεννήσεις εντός γάμου σε οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ: Γαλλία (60%), Βουλγαρία (59%), Σλοβενία (58%), Πορτογαλία (56%), Σουηδία (55%), Δανία και Εσθονία (από 54%) καθώς και τις Κάτω Χώρες (52%). Μεταξύ των χωρών που παρακολουθεί η Eurostat, τις περισσότερες γεννήσεις εκτός γάμου είχε η Ισλανδία, με 70,5%.

Η Ελλάδα (11,1%) και η Κροατία (20,7%) βρίσκονταν στο άλλο άκρο του φάσματος μαζί με τη Λιθουανία και την Πολωνία (από 26,4%), με τις λιγότερες γεννήσεις εκτός γάμου. Τις λιγότερες εκτός γάμου γεννήσεις μεταξύ των χωρών που παρακολουθεί η Eurostat είχε η Τουρκία με 2,9%.

Οι εκτός γάμου γεννήσεις αυξήθηκαν σχεδόν σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ το 2018 σε σύγκριση με το 2000. Οι εξαιρέσεις είναι η Εσθονία, η Λετονία και η Σουηδία που παρέμειναν σχετικά σταθερές με μείωση μικρότερη από 1 εκατοστιαία μονάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Οι ιβηρικές χώρες, η Πορτογαλία και η Ισπανία, ήταν αυτές όπου οι γεννήσεις εκτός γάμου αυξήθηκαν περισσότερο μεταξύ 2000 και 2018 (+33,7 και +29,6 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.