Ρέψιμο παιδιού: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ρέψιμο παιδιού: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Αυτά είναι τα 5 tips που θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς σχετικά με το ρέψιμο του παιδιού.

Τα μωρά πρέπει να ρεύονται μετά το φαγητό προκειμένου να απελευθερωθεί η ποσότητα αέρα που συσσωρεύεται στο στομάχι τους κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με το μπιμπερό.

Εάν αυτός ο αέρας μείνει στο στομάχι του μωρού, ενδέχεται να του προκαλέσει δυσανασχέτηση ή και δυσφορία, τα οποία εκφράζει κυρίως με κλάμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό πρέπει να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από το εάν δείχνει σημάδια δυσανασχέτησης ή όχι. Όπως διαβάζουμε και στο motherandbaby.co.uk, οι γονείς είναι σημαντικό να έχουν υπομονή και επιμονή, ώστε μετά από κάθε γεύμα το μωρό να κάνει τουλάχιστον τρία με τέσσερα ρεψίματα.

Όσον αφορά τις τεχνικές ρεψίματος αυτές ποικίλουν και μπορείτε να ακολουθήσετε όποια σας βολεύει. Δείτε παρακάτω τις πιο συνήθεις και μερικά tips που θα διευκολύνουν το μωρό να ρευτεί.

1. Τοποθετήστε το μωρό σας σε καθιστή θέση. Με το ένα χέρι σας κρατήστε το κεφαλάκι του σταθερά μπροστά και με το άλλο χτυπήστε την πλάτη του. Αυτή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική τεχνική, καθώς θα κάνει το μωρό σας να ρευτεί σε μόλις 1-2 λεπτά.

2. Κρατήστε το μωρό αγκαλιά με το πιγούνι του να ακουμπάει στον ώμο σας. Στηρίξτε το μωρό σας με το ένα χέρι και τρίψτε το με το άλλο απαλά στην πλάτη.

3. Κρατήστε το μωρό με το κάθε χέρι σας κάτω από την αντίστοιχη μασχάλη του ώστε το πρόσωπό του να κοιτάει το δικό σας. Χτυπήστε ελαφρά την κάθε πλευρά προσέχοντας παράλληλα να κρατάτε σταθερό το κεφαλάκι του.

4. Καθίστε σε όρθια θέση και τοποθετήστε το μικρό σας στα πόδια σας, μπρούμυτα προσέχοντας όμως το κεφάλι του να μην είναι χαμηλότερο από το υπόλοιπο σώμα του. Τρίψτε απαλά την πλάτη του μέχρι να ρευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Το βρεφικό μασάζ έχει πολλά οφέλη για τα μωρά. Το μασάζ μετά τον φαγητό θα βοηθήσει το μωρό να ρευτεί και να απελευθερώσει την ποσότητα αέρα από το στομάχι του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.