ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ποια λέξη βοηθάει τα μωρά να αναπτύξουν το χιούμορ τους;

Ποια λέξη βοηθάει τα μωρά να αναπτύξουν το χιούμορ τους;

Ποια είναι η λέξη τελικά που βοηθά τα μωρά να αναπτύξουν το χιούμορ τους;

«Τα παιδιά μου βρίσκουν ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τα «κακάκια» ξεκαρδιστικό. Σε οποιαδήποτε στιγμή, η συζήτηση πολλές φορές μπορεί να μας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα. Και πρέπει να ομολογήσω, ότι αρκετές φορές με τρελαίνει. Και δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα αυτό.

Τα αστεία με τα κακάκια είναι διαδεδομένα στα πιτσιρίκια. Για την ακρίβεια, είναι απαραίτητα και αρκετά θετικά κομμάτια της ανάπτυξής τους. Εν τω μεταξύ, πώς πρέπει εμείς οι γονείς να διαχειριζόμαστε αυτή τη συνομιλία; Πώς πρέπει να αντιδρούμε όταν το ακούμε να μιλά συνέχεια γι’ αυτό;

Το χιούμορ κάνει καλό στην ανάπτυξη των παιδιών.

Την επόμενη μέρα, ρώτησα την κόρη μου γιατί της αρέσει να μιλά για “κακάκια” όλη την ώρα. Μου απάντησε πολύ απλά, «Γιατί είναι αστείο μαμά». Αρκετά τίμια απάντηση. Επίσης είναι ένα θέμα που ξεπερνά τα όρια και κάνει τους ενήλικους να αντιδρούν.

Το χιούμορ, για την ακρίβεια, είναι σημαντικό στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Σύμφωνα με την Paige Davis, ψυχολόγο και ειδικό στην παιδική ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, αυτή η διαδικασία ξεκινά από πολύ νωρίς.

“Βλέπετε νεογέννητα να γελούν και να χαμογελούν και αυτή ειναι η αρχή του να γίνουν αστεία!”, αναφέρει στο The Conversation.

Ωστόσο, όταν φτάνουν στην προσχολική ηλικία, αρχίζουν να βρίσκουν αστεία τη λέξη «κακάκια» και ό,τι έχει να κάνεΙ με τη λέξη αυτή.

Ο παιδοψυχίατρος του Πανεπιστημίου Aberdeen, Justin Williams, πιστεύει ότι η μάθηση ενός παιδιού “εκρήγνυται” σε ηλικία δύο έως τριών ετών όταν αυτοπροσδιορίζονται και μαθαίνουν για την χρησιμότητα των λέξεων.

“Στα τρία τους τρέχουν μέσα στο σπίτι και προσποιούνται ότι πηγαίνουν στην τουαλέτα φωνάζοντας “κακά” ή “κακάκια” χρησιμοποιώντας τη λέξη αυτή ελεύθερα γνωρίζοντας ότι δεν είναι επιτρεπτή!”.

“Τα αστεία για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι ένα φυσικό κομμάτι της ανάπτυξής τους!”.

Τα βοηθάει στην μετάβαση από την πάνα στο γιογιό

Ο Justin λέει ότι τα παιδιά κάνουν τέτοιου είδους αστεία επειδή βρίσκονται στην διαδικασία της εκπαίδευσης της τουαλέτας. Δείχνει ότι ένα παιδί αντανακλά σε αυτό που μαθαίνει. Στην πραγματικότητα, όλοι τείνουμε να το κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε κάτι νέο ή αβέβαιο.

«Αν απλά σκεφτείτε τι βρίσκουμε όλοι αστείο και τι κάνει τους πάντες να γελούν, θα ανακαλύψετε ότι είναι τα πράγματα που ξεφεύγουν από τους κοινωνικούς κανόνες», λέει ο Justin.

Πώς να αντιδρούμε στα αστεία με «κακάκια»

Κάποιες φορές η συζήτηση γύρω από τα “κακάκια” είναι διασκεδαστική και δύσκολα ένας γονιός μπορεί να κρατήσει τα γέλια του. Η Paige λέει ότι είναι εντάξει να γελάμε με τα αστεία, απλά όχι πολύ. Ενώ μπορεί να είναι αστείο στην αρχή, μπορεί να μην είναι και τόσο αστείο αν το λένε συνέχεια.

Τι να κάνουμε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευτυχώς, η συζήτηση για την τουαλέτα δεν διαρκεί πολύ… Τα παιδιά μου ακόμη το κάνουν. Κάποιες λέξεις που χρησιμοποιούν δεν είναι και τόσο αστείες, αλλά ο τρόπος που τις χρησιμοποιούν είναι πηγή συνεχόμενης ψυχαγωγίας!.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.