ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για να μην κάνεις σενάρια με το μυαλό σου: Οι 3+1 λόγοι που δεν σου έχει κάνει ακόμα πρόταση γάμου

Για να μην κάνεις σενάρια με το μυαλό σου: Οι 3+1 λόγοι που δεν σου έχει κάνει ακόμα πρόταση γάμου

Ένα μεγάλο ερώτημα που ίσως σε βασανίζει αυτό το διάστημα είναι γιατί δεν σου έχει κάνει ακόμα πρόταση γάμου ο σύντροφός σου, ενώ τα πράγματα μεταξύ σας είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Σίγουρα δεν θέλεις να βιαστείς, να τον πιέσεις ή να τον αναγκάσεις να σου πάρει ένα δαχτυλίδι, αλλά είναι λογικό να αρχίσεις να αισθάνεσαι άβολα, γιατί δεν προχωράει το πράγμα αφού όλα μεταξύ σας πηγαίνουν μια χαρά.

Δεν χρειάζεται να τον πιάσεις από τα μούτρα και να τον ρωτάς απεγνωσμένα γιατί δεν παντρεύεστε, αλλά να καταλάβεις τι υπάρχει πίσω από αυτό.

​​​​​​​Παρακάτω θα δεις μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους κάποιοι άντρες περιμένουν μέχρι να κάνουν αυτό το βήμα στη σχέση τους:

Κάνει οικονομίες

Ας το παραδεχτούμε, ο γάμος κοστίζει αρκετά χρήματα, ειδικά αν κάποιος από τους δυο σας έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για έναν ονειρεμένο γάμο. Ίσως λοιπόν να μην σου έχει κάνει την πολυπόθητη πρόταση γιατί κάνει οικονομία για το δαχτυλίδι που θα σου πάρει ή το γαμήλιο ταξίδι. Αν πιστεύεις κι εσύ πως αυτή είναι μια αιτία που μπορεί να τον κρατάει πίσω, μπορείς να τους πεις (αν ισχύει φυσικά) πως θα ήσουν ευτυχισμένη και με ένα λιγότερο ακριβό δαχτυλίδι ή έναν πιο μαζεμένο γάμο που δεν θα έχει τόσα ανοίγματα.

Δεν έχει ακόμη οικονομική σταθερότητα

Οι προτεραιότητες των περισσότερων ανδρών τείνουν να επικεντρώνονται στην επίτευξη μιας αίσθησης οικονομικής ασφάλειας πριν κάνουν οικογένεια. Ακόμα κι αν η σύζυγός τους είναι μια γυναίκα καριέρας, αυτοί οι άντρες θέλουν να αισθάνονται ότι μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως τη μελλοντική τους γυναίκα και τα παιδιά τους πριν αποφασίσουν να παντρευτούν.

Εάν ο φίλος σου δεν είναι οικονομικά σταθερός, έχει χρέη ή εξακολουθεί να δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, είναι πιθανό ότι δεν θέλει να προσθέσει το βάρος του να στηρίξει μια σύζυγο σύντομα.

Νιώθει αβέβαιος για το μέλλον του μαζί σου

Εάν καταλαβαίνεις πως ο λόγος για τον οποίο διστάζει να σου κάνει την πολυπόθητη είναι ότι νιώθει αβέβαιος για το μέλλον του μαζί σου, τότε πρέπει να αποφασίσετε μαζί αν μπορείτε να συμβιβαστείτε σε μία κατάσταση, να μάθετε να αποδέχεστε και να βρίσκετε τη λύση σε ένα πρόβλημα ή απλά να τερματίζετε τη σχέση.

Μήπως οι δυο σας έχετε διαφορετικό στόχο ζωής ή όνειρα; Είσαι σίγουρη πως θέλετε τα ίδια πράγματα στη ζωή, όπως ένα παιδί για παράδειγμα; Τσακώνεστε συνέχεια για ασήμαντους λόγους; Ότι και να συμβαίνει ή όποιο και αν είναι το πρόβλημα μάθε να κάνεις συζήτηση και να παίρνετε από κοινού αποφάσεις που σας αφορούν.

Περιμένει την κατάλληλη στιγμή

Η αναμονή είναι δύσκολη, ειδικά σε μια τόσο σημαντική για εσένα στιγμή. Κάνε όμως λίγη υπομονή ακόμη, γιατί ίσως απλά περιμένει την τέλεια στιγμή για να σου κάνει την ερώτηση που τόσο θέλεις να ακούσεις. Αν ο γάμος είναι κάτι που θέλετε και οι δυο, και έχετε κάνει συζητήσεις γύρω από αυτό ο θέμα, τότε μην αγχώνεσαι γιατί όλα θα γίνουν,, απλά κάποιοι άντρες θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο από κάποιους άλλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άσε που αν ηρεμήσεις και το βγάλεις από το μυαλό σου, θα εκπλαγείς ακόμη περισσότερο όταν η πρόταση έρθει από εκεί που δεν την περιμένεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.