ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα ζευγάρια που επιμέριζαν ισόποσα τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Τα ζευγάρια που επιμέριζαν ισόποσα τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Aναμφισβήτητα, η φροντίδα ενός μωρού πρέπει να είναι ευθύνη και των δυο γονιών. Τώρα, νέα αμερικανική έρευνα δίνει ακόμα έναν λόγο. Επιστήμονες βρήκαν πως τα ζευγάρια που μοιράζονται την φροντίδα ενός μωρού έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Georgia στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 487 ζευγάρια και τα χώρισαν σε τρεις βασικές κατηγορίες:

– Εκείνα όπου οι γυναίκες είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην φροντίδα των παιδιών

– Εκείνα όπου οι άνδρες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη φροντίδα των παιδιών

– Εκείνα τα ζευγάρια που μοιράζονταν τη φροντίδα των παιδιών

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που θα παρουσιαστούν στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης, έδειξαν πως τα ζευγάρια που μοιράζονται την φροντίδα των παιδιών κάνουν περισσότερο σεξ κι έχουν γενικότερα πιο ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν οι γυναίκες ήταν υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της φροντίδας των παιδιών, τότε τόσο εκείνες, όσο και οι άνδρες τους ανέφεραν χαμηλότερη ποιότητα στην σχέση και τη σεξουαλική τους ζωή συγκριτικά με τα ζευγάρια που επιμέριζαν ισόποσα τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Daniel Carlson “ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι ότι η μόνη διάταξη παιδικής φροντίδας που εμφανίζεται πραγματικά προβληματική για την ποιότητα της σχέσης και τη σεξουαλική ζωή τόσο του ζευγαριού είναι όταν η γυναίκα κάνει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της φροντίδας των παιδιών”.πηγη: healthview.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.