Τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου σώματος

Τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου σώματος

Οι ερωτογενείς ζώνες τόσο στη γυναίκα, όσο και στον άνδρα, είναι οι περιοχές του σώματος που κατευθύνουν τους ερωτικούς συντρόφους στην κορύφωση.

Μάλιστα μέχρι πριν κάποια χρόνια εθεωρείτο ότι η βασική ερωτογενής ζώνη του άνδρα είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ ο δρόμος προς τον γυναικείο οργασμό είναι πιο σύνθετη διαδικασία.

Καναδοί επιστήμονες αξιολόγησαν τις αντιδράσεις των ερωτογενών περιοχών του γυναικείου σώματος στην αφή, την απαλή πίεση και την δόνηση, για να βρουν τα πιο ερωτικά σημεία και πως διεγείρονται.

Στην πρώτη μελέτη του είδους, ζήτησαν από 30 υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών, να ξαπλώσουν γυμνές και με δεμένα τα μάτια σε ένα τραπέζι εξέτασης καλυμμένο με ένα σεντόνι.

Τα τρία είδη αγγίγματος εφαρμόστηκαν σε όλες τις ερωτογενείς ζώνες των εθελοντριών, από τον αυχένα και τις θηλές του στήθους έως την κλειτορίδα και τα μικρά χείλη του αιδοίου.

Οι ερευνητές γράφουν στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine»: ο αυχένας, οι πήχεις και το οπίσθιο κολπικό τοίχωμα (το τμήμα του κόλπου που βρίσκεται πιο κοντά στον πρωκτό) είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές στο απαλό άγγιγμα, ενώ η κλειτορίδα και οι θηλές των μαστών είναι οι πιο ευαίσθητες στην απαλή πίεση και στην δόνηση.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τα ευρήματα αυτά παρέχουν μία πρωτόγνωρη εικόνα για το τι ακριβώς διεγείρει τις γυναίκες και εκτιμούν ότι η έρευνά τους μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της φυσιολογικής φθοράς που επέρχεται με την ηλικία, αλλά και κλινικών διαταραχών που προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα και την σεξουαλική λειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.