Έρευνα: Ποιοι στέλνουν sms κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Έρευνα: Ποιοι στέλνουν sms κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αρκετοί φοιτητές, το κάνουν!

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 φοιτητές, κατέληξε ότι οι φοιτητές στέλνουν γραπτά μηνύματα σε πολύ ακατάλληλες, ανάρμοστες και άβολες περιστάσεις, όπως είναι κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, όταν κάνουν μπάνιο, ενώ παρακολουθούν μια θρησκευτική λειτουργία, όπως για παράδειγμα μια κηδεία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης!

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε ένα πανεπιστήμιο μεσαίου μεγέθους στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα διαδικτυακά σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Το 60% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας μικρότερος από τα 20 έτη.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε 70 ερωτήσεις που σκοπό είχαν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά στέλνουν γραπτά μηνύματα, πόσο συχνά ελέγχουν τα εισερχόμενα μηνύματα, με το εάν θα έστελναν μήνυμα σε 33 διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις κι εάν θεωρούσαν ότι ήταν σωστό να το κάνουν σε κάθε περίσταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι άνθρωποι στέλνουν μηνύματα ακόμα κι όταν γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό να το κάνουν. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είναι λάθος να στέλνει κανείς μηνύματα ενώ έχει μια διαπροσωπική συνομιλία, αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς.

Παρομοίως ενώ γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό κι ευγενικό να στέλνουν μηνύματα σε άλλα άτομα ενώ βρίσκονται σε ραντεβού , δεν μπορούν παρά να το κάνουν.

Το 90% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια του φαγητού και το 80% ενώ βρίσκεται στο μπάνιο. Το 75% έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας και το 10% κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ φυσικά γνώριζαν ότι δεν είναι σωστό. Τέλος πάνω από το 1/3 των φοιτητών είπε ότι λαμβάνει ή/και στέλνει τουλάχιστον 100 μηνύματα την ημέρα, ενώ παράλληλα, ελέγχει τα εισερχόμενα σχεδόν 16 φορές ανά ώρα.

Η δημοσκόπηση βέβαια αποκάλυψε ότι η αποστολή μηνυμάτων μπορούσε να λάβει χώρα ακόμα και σε σκανδαλωδώς κατάλληλες κοινωνικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, το 7% δήλωσε ότι έχει στείλει μήνυμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, πάνω από το 1/5 δήλωσε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα ενώ παρακολουθεί μια θρησκευτική λειτουργία και το 10% αποκάλυψε ότι έχει στείλει μήνυμα ενώ παρευρίσκεται σε κηδεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως συμβαίνει ότι και στην περίπτωση άλλων παρορμήσεων. Υπάρχει κάτι που προσφέρει ικανοποίηση κατά την ανταλλαγή των μηνυμάτων που ίσως σχετίζεται με την αμεσότητα της επικοινωνίας. Φαίνεται λοιπόν πως η αποστολή μηνυμάτων σε ακατάλληλες κοινωνικές περιστάσεις μπορεί εν τέλει να θεωρηθεί ως ζήτημα έλλειψης αυτοελέγχου….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.