ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα: Η συμπεριφορά προς τις γυναίκες των ανδρών που βλέπουν πορνό

Έρευνα: Η συμπεριφορά προς τις γυναίκες των ανδρών που βλέπουν πορνό

Το πορνό δεν «κάνει» όσους το παρακολουθούν «να μισούν τις γυναίκες»

Μία έρευνα του Δυτικού Πανεπιστημίου του Οντάριο έρχεται να αποδείξει πως όσοι βλέπουν εντατικά πορνό κάθε άλλο παρά τους κάνει να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα του έρωτα.

Απεναντίας, μάλιστα, είναι πιο πιθανό να απορρίπτουν και μάλιστα στην πράξη – μέσα από την καθημερινή τους συμπεριφορά- τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι υπαρκτές ακόμη και στο σύνολο σχεδόν των δυτικών κοινωνιών, είτε περισσότερο είτε λιγότερο.

Οι ερευνητές του  Πανεπιστημίου εξέτασαν τα αποτελέσματα της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας στην οποία μετείχαν 10.000 άνδρες και 14.000 γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, έδειξε πως όσοι παρακολούθησαν πορνό κατά τους προηγούμενους 12 μήνες ήταν υπέρ της ισότητας των φύλων, αντιμετώπιζαν με θετικό τρόπο τις γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ενώ κυρίως οι γυναίκες χαρακτήριζαν εαυτούς ως φεμινίστριες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελέτη, κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι επικριτές του πορνό είναι «αδικαιολόγητοι» και τονίζεται πως το πορνό δεν «κάνει» όσους το παρακολουθούν «να μισούν τις γυναίκες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.