Γιατί συντηρητικές Εβραίες γδύνονται μπροστά από την κάμερα [φωτο]

Γιατί συντηρητικές Εβραίες γδύνονται μπροστά από την κάμερα [φωτο]

Η 47χρονη Ορθόδοξη Εβραία Malky, ζει στο Marine Park στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και συνήθως διατηρεί ένα αυστηρό ντύσιμο-καλύπτεται από τα πόδια μέχρι και το κεφάλι. Φοράει το παραδοσιακό sheitel στο κεφάλι και ένα ένδυμα που δεν επιτρέπει τη θέαση δέρματος- τα πόδια και τα χέρια πρέπει να καλύπτονται ακόμα και το καλοκαίρι.

Κι όμως, όταν αποφάσισε να κάνει έκπληξη στον σύζυγό της για τα γενέθλιά του, του έκανε δώρο μια σειρά από σέξι φωτογραφίες της, στις οποίες ποζάρει προκλητικά, φορώντας μόνο ένα λευκό πουκάμισο και ψηλοτάκουνες γόβες.

«Δε με ενδιαφέρει σε ποια θρησκεία είσαι – αν δεν κρατάς σε εγρήγορση τον άντρας σου, θα το κάνει κάποια άλλη», λέει η ίδια. «Δεν είναι κατά του Halakha (εβραϊκός νόμος) για να κρατάς ικανοποιημένο τον άντρα σου», συμπληρώνει. Ο σύζυγός της από την άλλη, που περνά την ημέρα του στην Συναγωγή, ενθουσιάστηκε με τις εικόνες της συζύγου του. «Η αντίδρασή του ήταν “ουάου, δε πιστεύω ότι αυτή είναι η γυναίκα μου”. Κοιτούσε ξανά και ξανά τις φωτογραφίες», λέει η 47χρονη.

Οι φωτογραφίες τέτοιου τύπου, οι ροζ για οικιακή χρήση, είναι η νέα μόδα στις ορθόδοξες κοινότητες, γράφει η New York Post που φιλοξενεί το θέμα. Οι υποστηρικτές αυτής της τάσης, λένε ότι οι φωτογραφίες είναι τελείως αγνές και πως δεν υπάρχει λόγος εξιλέωσης.

Οι Lea είναι μια τέτοια φωτογράφος, που εκτός από γάμους απαθανατίζει και γυναίκες- κυρίως παντρεμένες από 20 έως 50 ετών-που συνήθως αποτελούν μέλη της κοινότητας Hasidic, στο Μπρούκλιν, ως δώρο προς τους συζύγους τους.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες από τις γυναίκες που το τόλμησαν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
iriafngb3iriafngb1iriafngb2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.