ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συμβουλές για το πως να περάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με τον σύντροφό σας και την οικογένειά του

Συμβουλές για το πως να περάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με τον σύντροφό σας και την οικογένειά του

Τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου! Ήρθε η ώρα για ζεστή σοκολάτα, πολύ φαγητό, χουχούλιασμα στο τζάκι, δώρα και …οικογενειακές συναντήσεις!

Είστε πλέον αρκετό καιρό με τον σύντροφό σας και θέλει να περάσετε μαζί τις γιορτές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μείγμα συναισθημάτων: συναισθήματα ενθουσιασμού για τη σχέση – ότι τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και μπαίνουμε σε μια νέα φάση – ή συναισθήματα άγχους και αμφιβολίας. «Θα αρέσω στους γονείς του;», «Να φέρω και τα αδέρφια μου;». Ας είμαστε ειλικρινείς, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορεί επίσης να φέρουν στην επιφάνεια παλιές συγκρούσεις ή θλίψη εάν κάποιος έχει χάσει ένα πολύ δικό του πρόσωπο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «επιβιώσετε» και να απολαύσετε τις πρώτες γιορτές μαζί του!

Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες, μη μιλάτε καθόλου

Όσο και να θέλετε να τους εντυπωσιάσετε με το «βιογραφικό σας» και τα αμέτρητα ταλέντα σας, όταν εισέρχεστε για πρώτη φορά σε μια ζώνη την οποία δεν γνωρίζετε καθόλου, είναι καλύτερο να παρατηρείτε και να ακούτε παρά να μιλάτε. Το καλό είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν είστε το επίκεντρο της προσοχής και μπορείτε άνετα να αποβάλλετε το άγχος σας. Μα απλά λόγια, έτσι όχι μόνο θα μάθετε μερικά πράγματα για τον καλό σας και την οικογένειά τους, αλλά θα τους δείξετε ότι τους βρίσκετε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Αν σας κάνουν ερωτήσεις, απαντήστε ευγενικά, αλλά δεν χρειάζεται να αναλύσετε την ιστορία της ζωής σας. Απλά χαλαρώστε και αφήστε τους να πάρουν το προβάδισμα.

Μην γαντζώνεστε πάνω στον καλό σας

Δεν είναι μόνο ενοχλητικό αλλά δίνετε έτσι την εντύπωση ότι είστε ανασφαλείς ή control freak! Να θυμάστε ότι και ο καλός σας έχει να δει πολύ καιρό τους γονείς ή τους συγγενείς του και μπορεί να θέλει να περάσει λίγα λεπτά ή λίγη ώρα μόνος του μαζί τους. Επιτρέψτε του να κοινωνικοποιηθεί ελεύθερα χωρίς να τρέχετε συνέχεια από πίσω του.

Μείνετε έξω από διαμάχες

Ξέρουμε όλοι πώς οι γιορτές ναι μεν είναι ευχάριστες αλλά φέρνουν και διαμάχες. Μην ξεχνάτε άλλωστε πώς όταν μαζεύεται πολύς κόσμος μαζί, είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει η πρώτη διαφωνία. Γι’ αυτό και μιας και είστε νεοφερμένο μέλος αυτής της ωραίας παρέας, καλό είναι να προφυλάξετε τον εαυτό σας από καυγάδες και εντάσεις . Μην εμπλακείτε σε πολιτικές συζητήσεις και μην εκφέρετε τη γνώμη σας, όταν δεν έχει ζητηθεί, ακόμη κι αν είναι για να υπερασπιστείτε τον καλό σας.

Προσφέρετε τη βοήθειά σας

Σε μερικές οικογένειες, η μητέρα είναι εκείνη που αναλαμβάνει την προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού ή μπορεί όλα τα μέλη να έχουν κι από μία αρμοδιότητα.

Δεν είναι κακό να ρωτήσετε «Θέλετε να σας βοηθήσω σε κάτι;», αντιθέτως είναι πολύ ευγενικό. Ακόμη κι αν η προσφορά σας δεν γίνει δεκτή, εσείς έχετε δείξει ότι διαθέτετε τρόπους καλής συμπεριφοράς. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τη μητέρα του συντρόφου σας «Θέλετε να σας βοηθήσω στην κουζίνα», για να έχετε την ευκαιρία να την πλησιάσετε και να βοηθήσετε στην προετοιμασία του οικογενειακού γεύματος. Μετά το γεύμα, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μαζέψετε το πιάτο σας και να το ακουμπήσετε στην κουζίνα. Είναι κάτι ουδέτερο, αποκλείεται να προσβάλλετε κάποιον και φαίνεται ότι είστε πρόθυμη να

Ντυθείτε κατάλληλα

Είναι ένα λεπτό ζήτημα: από τη μια καλό είναι να είστε ο εαυτός σας και άνετη, από την άλλη απώτερος στόχος είναι να σας συμπαθήσει η οικογένεια του καλού σας, της οποίας το dress code αγνοείτε (για την ώρα). Μπορεί για παράδειγμα να αισθάνεστε άνετα με εκείνο το σούπερ σέξι κοντό φορεματάκι, το οποίο όμως μπορεί να μην αρέσει στους γονείς του συντρόφου σας. Ή μπορεί να θέλετε να ντυθείτε πολύ επίσημα και να αισθάνεστε σαν τη μύγα μες στο γάλα αν το ντύσιμό σας δεν συμβαδίζει με εκείνο της υπόλοιπης οικογένειας Γι’ αυτό το καλύτερο είναι να ρωτήσετε τον φίλο σας να σας δώσει πληροφορίες για το dress code της οικογένειάς του. 

Να είστε ο εαυτός σας

Να θυμάστε ότι ο σύντροφός σας σας επέλεξε για κάποιος λόγους. Εκείνος όμως είναι μια προέκταση της οικογένειάς τους, οπότε οι πιθανότητες να σας συμπαθήσουν οι δικοί του για τους ίδιους λόγους, είναι πολλές! Χαλαρώστε λοιπόν και διασκεδάστε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: baby.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.