Το ψυχολογικό τρικ… για να σας συμπαθούν όλοι!

Το ψυχολογικό τρικ… για να σας συμπαθούν όλοι!

Ποιο είναι το μυστικό για να κάνετε μια καλή εντύπωση στους ανθρώπους που γνωρίζετε για πρώτη φορά.

Στο βιβλίο του «Thinking, Fast and Slow» ο Daniel Kahneman αναλύει αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «υπερβολική συναισθηματική συνοχή» ή αλλιώς «halo effect».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το «halo effect» είναι η τάση να αρέσουν (ή να μην αρέσουν) σε κάποιον τα πάντα σε έναν άλλο άνθρωπο, μεταξύ αυτών και στοιχεία που δεν έχει παρατηρήσει, και όλα αυτά με βάση μόνο μία εμπειρία μαζί του.

Σύμφωνα με τον Independent, κατά βάση οι άνθρωποι συνηθίζουν να κρίνουν τα χαρακτηριστικά των άλλων στη βάση των πρώτων συναισθηματικών εντυπώσεων και όχι το αντίθετο. Κατά συνέπεια, η πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Έτσι, σύμφωνα με τον Independent, αν έχετε ένα interview για δουλειά, καλό είναι να ξεκινήσετε παρουσιάζοντας θετικά συναισθήματα, όπως το ότι είστε ευχάριστος και αρεστός.

Τι γίνεται όμως σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πρέπει να έχετε γνώση συγκεκριμένων πραγμάτων για να πετύχετε αυτήν την πρώτη καλή εντύπωση;

Το να είστε ενήμερος σε συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε αυτό το «halo effect» υποστηρίζει ο συγγραφέας David Epstein και δίνει ως παράδειγμα τα αθλητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα αθλητικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κουβέντα. Και χρειάζεται να ξέρετε πολύ λίγα πράγματα για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σε ένα λάτρη του αθλητισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.