ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερευνα: Οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν οικογένεια με «κακά παιδιά»

Ερευνα: Οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν οικογένεια με «κακά παιδιά»

Οι ερευνητές λένε πως οι άντρες με σκληρό χαρακτήρα, αυτό που λέμε «κακά παιδιά» έλκουν τις γυναίκες περισσότερο από τους «κανονικούς» και συντηρητικούς άνδρες σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Ερευνα που διεξήγαν πρόσφατα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, σε συνεργασία με ερευνητές από την Πολωνία και τη Φινλανδία, σε 2.370 ενήλικες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στη μελέτη, έδειξε το εξής αποτέλεσμα:

Οι γυναίκες πράγματι προτιμούν τους άνδρες με εμφανισιακά χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τριάδας- άνδρες δηλαδή που δείχνουν κακοί, τρελοί ή επικίνδυνοι. Αλλά δεν τους θέλουν μόνο για εραστές, για την επικίνδυνη περιπέτεια, όπως θα περίμενε κανείς.

Στοιχεία όπως ο ναρκισσισμός, η σκληράδα και η «ελεγχόμενη ψυχοπάθεια» που συνδέονται με τη Σκοτεινή Τριάδα, θεωρούνται κατά βάθος ένδειξη δύναμης, υγείας και αυτοπεποίθησης – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες στον άντρα που επιλέγουν για πατέρα των παιδιών τους.

Μέσα τους δηλαδή πιστεύουν οι γυναίκες πως με τέτοιους άντρες θα φέρουν στον κόσμο υγιέστερα και πιο εύρωστα παιδιά.

Αλέν Ντελόν: άνδρας με εξωτερικά χαρακτηριστικά νάρκισσου

Τα πιο πάνω αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour.

Επίσης στην έρευνα οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια από τα τρία χαρακτηριστικά προτιμούν στους άντρες. Αλλες απάντησαν ότι προτιμούν τους «επιθετικούς», «λιγότερο πρόσχαρους» και «δόλιους» (μακιαβελικός τύπος) και άλλες ότι προτιμούν τους «αρρενωπούς», τους «επιβλητικούς» (τύπος του ναρκίσσου).

Η έρευνα μελέτησε και το πόσα παιδιά κάνουν οι γυναίκες με τον κάθε τύπο άντρα. Εκείνες που προτιμούν τους νάρκισσους τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά από τον μέσο όρο. Εκείνες που προτιμούν τους μακιαβελικούς έχουν παιδιά που αντιστοιχούν στον μέσο όρο. Εκείνες προτιμούν τους άντρες με εξωτερικά χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς έχουν τελικά λιγότερα από τον μέσο όρο παιδιά. Βεβαίως στη μελέτη όσον αφορά τα παιδιά ελήφθησαν υπόψη και παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία κ.α.

Μάρλον Μπράντο: ο σκληρός άντρας με τα μακιαβαλλικά χαρακτηριστικά

Οι ερευνητές καταλήγουν

«Εξετάσαμε κατά πόσο η προτίμηση προς τα χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τριάδας που αντανακλούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του αντρικού προσώπου συνδέονται με το ένστικτο της αναπαραγωγής στις σύγχρονες γυναίκες.

»Από τα τρία χαρακτηριστικά ο ναρκισσισμός συνδέεται πιο ξεκάθαρα με την κοινωνική επιτυχία, τη φυσική και τη ψυχική υγεία στους άνδρες. Είδαμε πως η γυναικεία προτίμηση για τον άντρα-νάρκισσο συνδέεται πιο ισχυρά με την αναπαραγωγική διαδικασία.

»Οι γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με τα μακιαβελικά χαρακτηριστικά προσώπου έχουν λιγότερα παιδιά σε σχέση με τις συνομήλικές τους που επιλέγουν τα πιο ήρεμα αντρικά πρόσωπα.

Τζακ Νίκολσον: άντρας με εξωτερικά χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς

» Η προτίμηση των γυναικών για τους άνδρες που μοιάζουν λίγο τρελοί δεν συνδέθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας με την τεκνοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Ολα τα παραπάνω όμως δείχνουν πως η προτίμηση των γυναικών για άντρες με εξωτερικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στη Σκοτεινή Τριάδα μπορεί να συνδεθεί με την αναπαραγωγική διαδικασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.