ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύζυγός σας εξακολουθεί να σας αγαπάει

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύζυγός σας εξακολουθεί να σας αγαπάει

Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες που έχετε ως γονείς αλλά και οι επαγγελματικές απαιτήσεις, ενδεχομένως να έχουν βάλει τον γάμο σας στον αυτόματο πιλότο.

Βέβαια μετά από κάμποσα χρόνια σχέσης μπορεί αυτό που σας δένει με τον σύζυγό σας να μην είναι έρωτας αλλά ένα διαφορετικό είδος αγάπης. Ο έρωτας άλλωστε μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα αλλά είναι προσωρινό. Η ήσυχη αγάπη από την άλλη, έρχεται να πάρει τη θέση του έρωτα όταν εκείνος αρχίζει να ξεθωριάζει. Είναι μια ήρεμη κατάσταση που δεν βάζει τα ζευγάρια σε εγρήγορση, ούτε ζητούν την επιβεβαίωση συνεχώς ο ένας από τον άλλον. Σε κάθε περίπτωση αν χρειάζεστε κάποια σημάδια που να αποδεικνύουν ότι ο σύζυγος σας εξακολουθεί να σας αγαπά, ιδού!

Ξέρει ότι σιχαίνεστε να πλένετε τα πιάτα και το κάνει εκείνος

Δεδομένου ότι είστε μαζί για πολλά χρόνια, είναι προφανές ότι ο σύζυγος σας γνωρίζει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές σας. Αν όμως θέλετε να ξέρετε αν σας αγαπά, δώστε προσοχή στο πως αντιδρά στις αντιπάθειές σας. Αν ξέρει ποια είναι εκείνα τα 3 ή 4 πραγματάκια που δεν σας αρέσει να κάνετε προφανώς και ξέρει τι μπορεί να κάνει είτε για να τα αποφύγετε, είτε για να οργανωθείτε καλύτερα. Αν λοιπόν το πλύσιμο των πιάτων είναι ένα από αυτά, αντί να σας πει «η σειρά σου είναι» όταν ο νεροχύτης είναι ήδη γεμάτος και αναλαμβάνει ο ίδιος δράση, τότε προφανώς και σας αγαπά. Απλά θυμηθείτε να του το ανταποδώσετε ή τουλάχιστον να πείτε ένα ευχαριστώ.

Λέει πάντα «Ό,τι θέλεις» όταν πρέπει να αποφασίσετε το μέρος που θα βγείτε

Πολλοί το εκλαμβάνουν ως σημάδια αδιαφορίας, αλλά ο Paul Coleman, ψυχολόγος και συγγραφέας, λέει πώς όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι και έχουν αισθήματα για κάποιον, συνήθως εμφανίζονται λιγότερο ενθουσιώδεις από τις γυναίκες εξαιτίας των επιπέδων της ορμόνης σεροτονίνη. Σύμφωνα με έρευνες όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης.

Αντιθέτως το ποσοστό της σεροτονίνης που έχει στο σώμα της μια γυναίκα είναι εκείνο που την κάνει να δείχνει χαρούμενη. Αλλά επειδή τα επίπεδα των αντρών δεν είναι τόσο υψηλά, δεν αισθάνονται την ανάγκη να «φωνάξουν» και να δείξουν την αγάπη τους. Είναι όμως χαρούμενοι και δείχνουν την αγάπη τους συμφωνώντας σε αυτό που θέλετε να κάνετε, ακόμα κι αν αυτό είναι να καθίσουν δίπλα σας και να δείτε μαζί τηλεόραση. Αντί να απογοητεύεστε, προτείνετε κάτι διαφορετικό.

Λέει το μικρό σας όνομα κατά τη διάρκεια του σεξ

Είναι μέρος του κανόνα να αποκαλείτε ο ένας τον άλλον «μωρό μου» ή «αγάπη μου» ή με κάποιο δικό σας υποκοριστικό (βέβαια κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν έχετε παιδιά, καμιά φορά δεν είναι εύκολο), αλλά αν κατά τη διάρκεια του σεξ ο καλός σας λέει το ονομά σας, σημαίνει ότι είναι 100% παρών όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά και δεν σας αλλάζει μια καμιά. Η επαφή με τα μάτια – τόσο εντός όσο και εκτός κρεβατοκάμαρας – είναι επίσης ένα σημάδι. Σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να μιλήσει και για πιο προσωπικά θέματα (αυτά που αφορούν μόνο εσάς τους δύο και δεν έχουν να κάνουν με τα παιδιά). 

Θέλει να δώσει γρήγορα τέλος στον καυγά

Σας έχει τύχει ποτέ να τσακώνεστε και να ξέρετε ότι είστε λάθος αλλά για κάποιον λόγο να προσπαθείτε να αποδείξετε το αντίθετο; Στον σύζυγό σας πιθανότατα όχι. 

Αν λοιπόν βλέπετε ότι ακόμα κι όταν έχει δίκιο σε μια διαφωνία σας, σημασία για εκείνον δεν έχει να σας κάνει να το παραδεχθείτε αλλά να δώσει τέλος στη μεταξύ σας διαμάχη, τότε φυσικά έχει δυνατά συναισθήματα προς το πρόσωπό σας. Έτσι όταν ρίχνει λευκή σημαία, δεν το κάνει από τεμπελιά, αλλά γιατί δεν του αρέσει να σας βλέπει αναστατωμένη. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή τη θέση, κάντε ένα βήμα πίσω και αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό: να υποχωρήσετε ή να επιλύσετε το πρόβλημα;

Εξακολουθεί να προσπαθεί να σας εκπλήσσει

Αν ο σύζυγός σας εξακολουθεί να προσπαθεί να σας εκπλήσσει ώστε να φωτίσει τη μέρα σας, τότε σαφώς και σας αγαπάει. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας κάνει ακριβά δώρα. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως το να πάρει την αγαπημένη σας σοκολάτα από το περίπτερο ή ένα παγωτό στο σπίτι ή να κλείσει τα εισιτήρια για εκείνη την ταινία που του λέγατε τις προάλλες. Το θέμα είναι ότι σκέφτεται πώς να κρατήσει τη σχέση σας φρέσκια και δροσερή και εξακολουθεί να θυμάται ποια είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: baby.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.