Πώς θα ξεπεράσετε πραγματικά ένα χωρισμό [φωτό]

Πώς θα ξεπεράσετε πραγματικά ένα χωρισμό [φωτό]

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει άπειρες θεωρίες για το πώς να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, ωστόσο το νούμερο 1 πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα.

Σύμβουλοι σχέσεων εξηγούν στην ιστοσελίδα Elite Daily, πως χωρίζοντας δεν σημαίνει πως χάνεις και το άλλο σου μισό. «Όταν γνωρίζεις κάποιον, υποτίθεται πως είσαι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, η οποία θέλει να μοιραστεί μέρος της ζωής του με έναν άλλο άνθρωπο».

Έτσι, οι φράσεις «Βρήκα το άλλο μου μισό» ή «Αυτό το άτομο με ολοκληρώνει» στην πραγματικότητα δεν ευσταθούν»,επισημαίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, David Sbarra.

Οι συμβουλές του τύπου «Βρες κάποιον άλλον, πέρνα πολύ χρόνο με τους φίλους σου, διέγραψέ τον από τα social media (και το μυαλό σου) κτλ.» μπορεί να είναι προσωρινές λύσεις,αλλά δεν διαρκούν για πάντα.

Ο μόνος τρόπος, όσο κλισέ και αν ακουστεί, είναι να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και να τον βάλεις πάνω απ΄ όλους και απ’ όλα.

Το πρώτο βήμα για να το πετύχεις είναι να πάψεις να ασχολείσαι με τον… πρώην. Μην αναρωτιέσαι τί κάνει και αν σε σκέφτεται και ξεκίνα να εστιάζεις στο τί κάνεις εσύ.

«Σκέψου ποια πραγματικά είσαι και τί θέλεις να κάνεις στη ζωή σου ως μονάδα. Αν δεν σου φαίνεται εύκολο, ξεκίνα να μιλάς με ειδικούς και να κάνεις πράγματα που δεν έκανες όσο ήσουν σε σχέση», συμβουλεύει ο Sbarra.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί αν το σκεφτείτε καλύτερα, κάθε τέλος είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να τα βρούμε περισσότερο με τον εαυτό μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.