ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Και όμως το … μούσι παίζει ρόλο στην διάρκεια της σχέσης

Και όμως το … μούσι παίζει ρόλο στην διάρκεια της σχέσης

Μια νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία δείχνει ότι οι γυναίκες βρίσκουν καταλληλότερους για μακροχρόνια σχέση τους άνδρες με μούσι σε κανονικό μήκος, ενώ αν θέλουν κάτι πιο σύντομο τότε προτιμούν αξύριστους άνδρες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας «Journal of Evolutionary Biology», πειραματίσθηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν.

Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους) κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.

Ως εν γένει πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια πιο σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!

Μια παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.