ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα τέσσερα σημάδια μιας σχέσης που δείχνουν πως απλά … δεν σας καλύπτει!

Τα τέσσερα σημάδια μιας σχέσης που δείχνουν πως απλά … δεν σας καλύπτει!

Οι σχέσεις στη σημερινή κοινωνία είναι αρκετά δύσκολες, αλλά πρέπει να καταλαβαίνουμε πότε δε μας κάνουν καλό και πότε πρέπει να αποχωρούεμ από αυτές!

Δείτε τα τέσσερα σημάδια που φανερώνουν πως η σχέση σας δε σας καλύπτει:

Σε εξουθενώνει συναισθηματικά

Το να βγαίνεις με κάποιον απαιτεί προσπάθεια και δεν μπορούν όλοι να δίνουν συνεχώς το 100% του εαυτού τους. Όλα φυσιολογικά ως εδώ. Όταν όμως η σχέση σου έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα κι ο/η σύντροφος σου εξαντλεί κάθε σου συναισθηματικό απόθεμα, σκέφτεσαι πως το να είσαι μόνος/η είναι η καλύτερη επιλογή. Ούτε κυκλοθυμικές μέρες, ούτε να σπας το κεφάλι σου για το τι έχει ο άλλος/η άλλη κάθε τρεις και λίγο, ούτε τίποτα. Απλές, καθημερινές, ήσυχες, single μέρες.

Το να είσαι σε σχέση με κάποιον πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα, όχι να σε ρίχνει ψυχολογικά. Κι από την στιγμή, που δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις και έχεις πλέον κουραστεί, είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα για την ελευθερία σου.

Ώρες ώρες κοντεύεις να σκάσεις

Ένα από τα καλά της εργένικης ζωής είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις. Εάν βρίσκεσαι σε μία σχέση όπου διατηρείς τον προσωπικό σου χώρο και κάνεις πράγματα ανεξάρτητα από τον/τη σύντροφό σου, τότε προφανώς και δεν έχεις κάποιο λόγο να χωρίσεις. Αν ωστόσο, νιώθεις παγιδευμένος/η και προσπαθείς να βρεις έστω και μία ώρα να αφιερώσεις στον εαυτό σου και να πάρεις ανάσα, τότε πρέπει να βάλεις τα όριά σου.

Υπάρχουν αρκετές σχέσεις, όπου οι σύντροφοι μπαίνουν σε μία φάση που αρχίζουν να απαιτούν υπερβολική προσοχή ο ένας από τον άλλον και για προσωπικό χρόνο ούτε λόγος.Κάτι που προφανώς δεν είναι υγιές. Αν ανήκεις κι εσύ σε μία τέτοια σχέση, λογικό να αναπολείς τις ξέγνοιαστες μέρες της single ζωής σου.

Φτιάχνεις πλάνα για το μέλλον που χωράνε… μόνο εσένα

Εάν έχεις μπει στο τρυπάκι να φαντάζεσαι το μέλλον σου χωρίς εκείνον/η και το πώς θα είναι η ζωή σου με το που «ελευθερωθείς», τότε τα νέα είναι ότι είσαι έτοιμος/η να μείνεις single.Σε περίπτωση που σκέφτεσαι έτσι και είσαι ακόμα σε σχέση, να ξέρεις ότι δεν είσαι κι ο καλύτερος άνθρωπος. Χώρισε να τελειώνεις κι εσύ κι ο/η άλλος/η που από ότι φαίνεται νιώθει πιο πολλά από εσένα. Και μόνο που στα όνειρα σου το ειδύλλιο σας έχει τελειώσει, τότε δεν υπάρχει γυρισμός παρά μόνο κοινή πορεία για εσένα και την πάρτη σου.

Πόσο ακόμα να συμβιβαστείς;

Αν πιστεύεις ότι ο/η σύντροφος σου δε σε καλύπτει, τότε το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβιβάζεσαι μ’ αυτήν την κατάσταση και να επαναπαύεσαι μ’ αυτό που έχεις επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνος/η. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο «εχθρός» σου δεν είναι το να μείνεις single, αλλά η ίδια σου η σχέση.

Είναι προτιμότερο να είσαι για κάποιο διάστημα ελεύθερος/η και να τα βρεις με τον εαυτό σου, παρά να συμβιβάζεσαι σε μία σχέση που την έχεις φανταστεί εντελώς διαφορετικά από την πραγματικότητα και δε σε γεμίζει.

Μην εθελοτυφλείς και μη θεωρείς το γεγονός ότι θες την ελευθερία σου ως κάτι το εγωιστικό, γιατί πάνω απ’ όλους και όλα έρχεται πρώτη η δική σου ευτυχία. Καλώς ή κακώς υπάρχουν δύο επιλογές.

Ή χωρίζεις και πορεύεσαι μόνος/η σου ή μένεις σε μία σχέση που δεν σε ευχαριστεί, δε σε καλύπτει, απλά και μόνο για λόγους ανασφάλειας και φόβου. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία λογική το να προτιμήσεις τη δεύτερη επιλογή και να κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου και το άλλο πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: neopolis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.