«Αν πιάσεις τον άντρα σου να σε απατά έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις»: Οι 9 πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

«Αν πιάσεις τον άντρα σου να σε απατά έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις»: Οι 9 πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Το να θεσπιστεί ένας νόμος είναι μια αρκετά σοβαρή διαδικασία που απαιτεί χρόνο, πρωτοβουλίες και διάθεση για αλλαγή και βελτίωση… ή και όχι.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα έχουμε αρκετά mainstream νόμους που δεν προκαλούν ιδιαίτερο παγκόσμιο ενδιαφέρον, όμως εκτός συνόρων, όλα είναι αρκετά πιο αξιοπερίεργα.

Στη Σιγκαπούρη λοιπόν, είναι παράνομο να μασάς την τσίχλα σου σε δημόσιο χώρο, καθώς θεωρείται σεξουαλικό κάλεσμα.

Στη Γαλλία, άπαξ και είσαι κάτοχος ενός γουρουνιού, απαγορεύεται να του δώσεις το όνομα Ναπολέων.

Στη Μασαχουσέτη, πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο εάν πέσεις για ύπνο και δεν έχεις κάνει μπάνιο. Θα μου πεις, πώς θα γίνει αντιληπτό αυτό; Δεν το ξέρουμε, αλλά αν γίνει, το πρόστιμο σου δεν θα είναι καθόλου αστείo.

Στην Ιντιάνα, έρχεται εξαιρετικά ομοφοβικός νόμος, όπου απαγορεύεται στα παιδάκια να ντύσουν τον Ken με τα ρούχα της Barbie. Ζήτω το 2019!

Στο Los Angeles, ένας σερβιτόρος, δεν έχει το δικαίωμα να πει σε έναν πελάτη πως είναι ηθοποιός, με τον δεύτερο να μπορεί ακόμα και να τον καταγγείλει.

«Αν πιάσεις τον άντρα σου να σε απατά έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις»: Οι 9 πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Στη Σαμόα έρχεται αγαπημένος νόμος, όπου όποιος άντρας ξεχάσει τα γενέθλια της γυναίκας του, διώκεται…

Στη Μινεσότα τώρα, απαγορεύεται να απλώσεις αντρικά και γυναικεία ρούχα στο ίδιο σκοινί.

Στην Αγγλία δεν επιτρέπεται να πεθάνει κανείς στο Κοινοβούλιο. Και όμως, αν νιώσει κάποιος την οποιαδήποτε αδιαθεσία, πρέπει αμέσως να απομακρυνθεί από τα κτήρια της Βουλής.

Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο…

Στο Χονκ Κονγκ, αν μια γυναίκα πιάσει τον σύζυγο της να την απατά, έχει το δικαίωμα να τον σκοτώσει. Η μόνη παράμετρος που πρέπει να τηρηθεί, είναι να το κάνει με τα ίδια της τα χέρια, χωρίς να χρησιμοποιήσει τίποτα άλλο.

Μικρό το τίμημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

belikeyou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.