Τα 7 πράγματα που σου δείχνουν ότι κάτι δε πάει καλά με το χαρακτήρα σου!

Τα 7 πράγματα που σου δείχνουν ότι κάτι δε πάει καλά με το χαρακτήρα σου!

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου τα οποία ίσως απωθούν τους άλλους και τους κάνουν να θέλουν να μείνουν μακριά του. Σίγουρα κανείς μας δεν γεννήθηκε να είναι τέλειος.

Μετά από αρκετές συζητήσεις, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία στην ουσία που αποτελούν “απειλή” για τους άλλους ανθρώπους και φυσικά να δούμε από που πηγάζουν.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω 7 πράγματα που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος έχει κακό χαρακτήρα.

Αποφυγή ευθυνών
Η αποφυγή των ευθυνών και η χρέωση τους σε ένα άλλο άτομο, είναι ένα απο τα χειρότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου. Ο φόβος της ανάληψης ευθυνών μπορεί μάλιστα να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές.

Ένα άτομο για παράδειγμα, μπορεί να παθαίνει κρίσεις πανικού κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ασυνείδητα ότι έχει κάποια υποχρέωση. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

1. Χαμηλή ανοχή στα αρνητικά συναισθήματα

2. Έλλειψη θάρρους

3. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

4. Φόβο αποτυχίας

Αδυναμία να δεχτούν κριτική
Σε κανέναν δεν αρέσει να δέχεται αρνητική κριτική και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να δεχτούν απλές αλήθειες για τον εαυτό τους. Ωστόσο, το να είναι κανείς ανοιχτός στην κριτική, σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να δέχεται νέες πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να αλλάξει προς το καλύτερο. Όσοι θεωρούν οποιαδήποτε κριτική ή αντικρουόμενη άποψη ως προσωπική επίθεση, κάνουν μεγάλο λάθος.

Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι είναι τόσο στενόμυαλοι;

1. Δεν θέλουν να δικαιολογούνται.

2. Δεν ελαχιστοποιούν το πρόβλημα.

3. Δεν θέλουν να μοιραστούν την ευθύνη.

Προσβάλλουν τους άλλους
Οι άνθρωποι συχνά προσβάλλουν ο ένας τον άλλον εσκεμμένα, και οι συναισθηματικές ουλές από αυτή τη διαδικασία δεν φεύγουν εύκολα. Μερικοί έχουν την ανάγκη να αισθάνονται μοναδικοί, ωστόσο η ταπείνωση των άλλων δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το καταφέρουν.

Το να κοροϊδεύεις ένα άτομο για την εμφάνιση ή τις απόψεις του, μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα και για τα δύο μέρη. Αν είσαι το άτομο που δέχεται αυτή την συμπεριφορά, καλό θα είναι να:

1. Κοιτάξεις αυτό που σου επιτίθεται στα μάτια και να μην πεις τίποτα.

2. Φύγεις μακριά και να μην αντιδράσεις.

3. Αποφύγεις οποιαδήποτε επαφή με αυτόν που σου επιτίθεται.

Αδυναμία να ζητήσουν συγγνώμη
Πολλοί άνθρωποι δύσκολα ζητούν συγγνώμη και πολλές φορές εμμένουν σε αυτό που έκαναν, ακόμα και αν ήταν λάθος, ενώ γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί.

Ο λόγος για τον οποίο το κάνουν αυτό μπορεί να ποικίλει:

1. Φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες.

2. Δεν θέλουν να αισθανθούν ντροπή, κάτι που μπορεί να είναι πραγματικά αφόρητο γι ‘αυτούς. Έτσι, θα προσπαθήσουν να κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη, από το να καταστρέψουν την τέλεια εικόνα του εαυτού τους.

Είναι αγενείς στους άλλους ανθρώπους
Το να είναι κάποιος αγενής απέναντι σε άλλους ανθρώπους, ακόμα και στην εργασία τους, είναι κάτι αρκετά σοκαριστικό και σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το άτομο δεν είναι σοβαρό.

Οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται συχνά με ασέβεια μπορεί έχουν:

1. Αισθήματα ανεπάρκειας, και η συμπεριφορά αυτή είναι ένα “τείχος” προστασίας.

2. Ένα διαφορετικό στυλ επικοινωνίας που εύκολα προκαλεί παρεξηγήσεις.

Είναι διπρόσωποι
Μπορεί να γνωρίσετε κάποιον ο οποίος σας μιλά όμορφα και μάλιστα μπορεί να σας καλέσει και για καφέ, αλλά στη συνέχεια διαπιστώνετε ότι μιλάει πολύ άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας.

Σίγουρα δεν θα αρέσετε σε όλους, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσετε στην ζωή σας, και θα πρέπει να:

1. Επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας και να μην βιαστείτε.

2. Απομακρυνθείτε από αυτό το άτομο.

3. Αποφύγετε την εκδίκηση.

4. Έχετε μια ειλικρινή συζήτηση με αυτό το άτομο.

Δίνουν συμβουλές που οι ίδιοι δεν τηρούν
Η υποκρισία δεν είναι ότι έχουν διπλά πρότυπα και επιλέγουν όποιο τους συμφέρει, αλλά ότι προσποιούνται ότι έχουν ένα πρότυπο ενώ στην ουσία δεν έχουν κανένα. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να λέει ένα πράγμα και να κάνει ένα άλλο, δεν είναι τόσο σπάνιο, αλλά γιατί συμβαίνει;

1. Θέλουν να δείχνουν δίκαιοι και επιλέγουν να λένε πράγματα που τους κάνουν δείχνουν έτσι στα μάτια των άλλων, παρά να πουν την αλήθεια.

2. Έχουν αυταπάτες. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πει ότι οι άνθρωποι καταβάλλουν πολύ λίγη προσπάθεια για να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που θα τους κάνουν να λάβουν μια απόφαση. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πολύ τον εαυτό τους, και αγνοούν την αδυναμία και τις αποτυχίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι οι άνθρωποι είναι ακριβείς στις αντιλήψεις τους για τους άλλους, αλλά γενικά ανακριβείς στις αντιλήψεις τους για τον εαυτό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.