Έρωτας: Όχι δεν είναι όπως στις ρομαντικές κομεντί!

Έρωτας: Όχι δεν είναι όπως στις ρομαντικές κομεντί!

Οι ρομαντικές κομεντί από τότε που ήρθαν στην επιφάνεια μας έμαθαν πολλά πράγματα για τη ζωή, τις σχέσεις και το σεξ.Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι σεξιστικά, κλισέ ή απλώς αναληθή.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 διδάγματα από τις ερωτικές κομεντί που η off screen ζωή έχει αποδείξει πως ήταν #fakenews. Καταναλώστε υπεύθυνα.

Το πρώτο φιλί φέρνει πάντα πυροτεχνήματα
Το πρώτο φιλί με ένα νέο φλερτ μπορεί να είναι μαγικό.Μπορεί επίσης να είναι ντροπαλό, διερευνητικό ή πιο άβολο κι από τον κορσέ της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.Παραδόξως, κανένα από τα παραπάνω είδη πρώτων φιλιών δεν αποτελεί απαραίτητα εγγύηση πως θα υπάρξει (ή πως δεν θα υπάρξει) δεύτερο φιλί και περαιτέρω intimacy. Μπορεί ο έρωτας να μην έχει πολλά κοινά με την επιστήμη της στατιστικής, αλλά σε αυτό συμφωνούν: χρειάζεστε μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα από ένα φιλί για να βγάλετε οποιοδήποτε πόρισμα που να στέκει.

Το σεξ της πρώτης φοράς είναι αργό,αισθησιακό, ιεραποστολικό
Το έχουμε δει σε άπειρες ταινίες: ζευγάρι εν μέσω τυφώνα πάθους βγάζει γρήγορα τα ρούχα του, σκουντουφλώντας σε τοίχους και τραπεζάκια. Μετά από αρκετό σκουντούφλημα βρίσκουν το κρεβάτι… και cut. Ο ρυθμός αλλάζει, η μουσική γίνεται πιο αργή και η κάμερα δείχνει το ζευγάρι να κοιτάζεται με νόημα στα μάτια, με ένα σεντόνι να καλύπτει τα απαραίτητα.

Στην πραγματική ζωή, που δεν ανησυχούμε μήπως η ταινία μας πάρει «non suitable for under 17 rating» και χάσουμε θεατές, τα πράγματα δεν γίνονται ακριβώς έτσι.Δηλαδή όλο και σε κάποιο τραπεζάκι θα σκουντουφλήσουμε.Αλλά, αναλόγως την περίπτωση, τη διαρρύθμιση των επίπλων και το ποσοστό μέθης, η πρώτη φορά μπορεί να είναι και στα όρθια, πάνω στο τραπεζάκι, στον καναπέ, στο πάτωμα, τέλος πάντων σε όποια στάση βολευόμαστε.Το κοίταγμα στα μάτια με νόημα έρχεται συνήθως δυο-τρία sequel μετά.

Δεν υπάρχει λόγος να βγάλουμε το σουτιέν
Φυσικά και δεν υπάρχει.Στις ταινίες κινδυνεύει το rating που λέγαμε.Στην πραγματική ζωή κινδυνεύει η εσφαλμένη αντίληψη που έχουμε για το γυναικείο στήθος και την ικανότητά του να αψηφά το νόμο της βαρύτητας χωρίς κοσμετική βοήθεια. Μετάφραση: νιώθουμε πιο ασφαλείς (και άρα πιο σέξι) με το σουτιέν μας. Μετάφραση της μετάφρασης: φοβόμαστε ότι δεν θα του αρέσει το στήθος μας έτσι όπως θα κουνιέται εν μέσω της πράξης. Μετάφραση της μετάφρασης της μετάφρασης: τα άκακα κλισέ των ρομαντικών κομεντί δημιουργούν real life ανασφάλειες…

Το kinky σεξ είναι κάτι που δοκιμάζουμε όταν έχουμε βαρεθεί το «κανονικό» σεξ
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι: «κανονικό» σεξ είναι απλά το σεξ που μας αρέσει να κάνουμε, είτε περιλαμβάνει κοίταγμα στα μάτια με νόημα είτε αιώρηση από τον πολυέλαιο. Στις ρομαντικές κομεντί τώρα, το BDSM είναι κάτι που επιχειρούν ζευγάρια σε πολύχρονη σχέση μπας και επαναφέρουν τη φλόγα στην ερωτική τους ζωή, συνήθως με σουρεαλιστικά κωμικά αποτελέσματα, ειδικά αν στην ταινία παίζει η Tina Fey.Στην πραγματικότητα, το kinky σεξ είναι τρόπος ζωής για κάποιους. Και όχι, αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν ούτε τα ψυχολογικά προβλήματα ούτε και τον τραπεζικό λογαριασμό του Mr Grey από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι. Αλλά έχουν κοινή λογική και θα φροντίσουν να βγουν ραντεβού με συντρόφους που έχουν παρόμοια γούστα – ή θα στο πουν από πολύ νωρίς για να μη θορυβηθείς από εκείνες τις χειροπέδες και το φίμωτρο που θα δεις..

Ενα threesome βλάπτει τη σχέση μας
Ναι – και όχι.Το να δοκιμάσουμε να φέρουμε τρίτο παίκτη ή παίκτρια στο κρεβάτι μας δεν θα μας μετατρέψει αυτόματα σε σκηνή από το «Vicky Kristina Barcelona», να ουρλιάζουμε στους δρόμους κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα αλά Πενέλοπε Κρουζ.Εκτός κι αν το τρίτο πρόσωπο είναι όντως η Σκάρλετ Γιοχάνσον. Εγώ προσωπικά θα γινόμουν έξαλλη.Σοβαρά τώρα, ένα threesome μπορεί να είναι από μια ανάμνηση που θέλεις να ξεχάσεις μέχρι μια στιγμή αποκάλυψης για τη σεξουαλική σου ζωή.Το τι επίπτωση θα έχει σε αυτή μόλις τελειώσει το actual σεξ δεν εξαρτάται τόσο από το threesome, όσο από την ίδια τη σχέση.Αν υπάρχει πραγματική επικοινωνία και σεβασμός για τις αμφότερες ανάγκες μας, τότε κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας.Μπορούμε μόνο να γίνουμε δυνατότεροι μαζί. Ακούς, Σκάρλετ;

Ο αυνανισμός είναι προνόμιο των singles…
Τα rom coms το παρουσιάζουν σαν κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε/να κρύβουμε από το σύντροφό μας ή σαν σημάδι πως ο σύντροφός μας δεν μας ικανοποιεί αρκετά.Η αλήθεια είναι πως η ανάγκη μας για release είναι πολύ φυσιολογική και δεν εξαρτάται από το αν και κατά πόσο υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω που μπορούν να μας βοηθήσουν.Ξέρουμε το σώμα μας σαν την παλάμη του χεριού μας (συγγνώμη) και μερικές φορές απλά θέλουμε να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού με τον πιο εύκολο και βολικό τρόπο.Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό – και μόλις το συνειδητοποιήσουμε, ο αυνανισμός μπορεί να γίνει και μέρος του ερωτικού παιχνιδιού με το σύντροφό μας.

όπως και τα ερωτικά βοηθήματα
Η γενιά μας πρωτογνώρισε τους δονητές σαν αυτό το μαγικό μηχάνημα που η Σαμάνθα έπεισε τη Σάρλοτ στο SATC να χρησιμοποιήσει επειδή δεν είχε σχέση. Ομως οι δονητές και τα λοιπά ερωτικά βοηθήματα δεν είναι ούτε αντικατάστατο του «κανονικού» σεξ ούτε «ανταγωνισμός» για το μόριο του συντρόφου μας.Είναι απλώς αξεσουάρ που μπορούμε να τα εντάξουμε στο ρεπερτόριο της ερωτικής μας ζωής εάν και εφόσον το θέλουμε. Τώρα το να τους δώσετε το όνομα του αγαπημένου σας σταρ του Χόλιγουντ είναι κάτι που δεν θα πρότεινα γενικά, αλλά whatever works.

Το σεξ στο ντους είναι καλή ιδέα
Το σεξ στο ντους είναι καλή ιδέα μόνο αν δεν κάνεις ντους ταυτόχρονα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο κίνδυνος γλιστρήματος/στραμπουλήγματος είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Για μένα τέτοιου είδους σκηνές θα έπρεπε να έχουν disclaimer «kids, don’t try this at home».

Το σεξ μετά από καβγά είναι το καλύτερο σεξ
Είναι κάποιες σχέσεις όπου το πάθος βρίσκεται πολύ κοντά με το μίσος.Αυτές οι σχέσεις λέγονται «τοξικές» και κάθε ψυχολόγος που μόλις τελείωσε τη σχολή θα μας πρότεινε να τις αποφύγουμε για το καλό της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.Στις υγιείς σχέσεις πάλι μάλλον δεν μισούμε το σύντροφό μας, οπότε αν τσακωθούμε κάποιον λόγο θα έχουμε – κι αυτός ο λόγος δεν θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας αν βγάλει το εσώρουχό του.Αφήστε τις Mr and Mrs Smith φαντασιώσεις για τη μεγάλη οθόνη και φροντίστε να τα βρείτε πρώτα ώστε να ξανακάνετε σεξ κάποια στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο που μας χωρίζει από το να γίνουμε θεές του σεξ είναι η αυτοπεποίθηση
Πρόσφατες ρομαντικές κομεντί με λιγότερο (Amy Schumer) ή περισσότερο (Rebel Wilson) ζουμπουρλές πρωταγωνίστριες φαίνονται να διατείνονται πως ο πραγματικός σαμποτέρ της ερωτικής μας ζωής δεν είναι τα παραπάνω γυαλιά/κιλά/ρούχα μας.Είναι το μυαλό μας που μας έχει πείσει πως δεν αξίζουμε να έχουμε όποιον θέλουμε επειδή δεν μοιάζουμε αρκετά με Μπάρμπι. Μόλις αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, θα διαπιστώσουμε πως οι άντρες που μπορεί πριν να θεωρούσαμε out of our league στην πραγματικότητα μια χαρά ελκυστικές μας βρίσκουν. Ολα κι όλα, αυτό δεν είναι τελείως ψέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.