Αυτός είναι ο λόγος που οι Αργεντίνοι δεν φοράνε προφυλακτικό

Αυτός είναι ο λόγος που  οι Αργεντίνοι δεν φοράνε προφυλακτικό

Οι Αργεντίνοι είναι από τους θερμούς εραστές, αλλά πλέον είναι και επικίνδυνοι…

Η είδηση ότι οι Αργεντίνοι δεν αγοράζουν προφυλακτικά λόγω αύξησης τιμών και ανόδου του πληθωρισμού, κάνει το γύρο του κόσμου και είναι μια πραγματικότητα.

Η κατάρρευση του πέσος οδήγησε σε εξωφρενικές ανατιμήσεις τιμών που εισάγονται, όπως είναι τα προφυλακτικά και τα χάπια αντισύλληψης.

«Η υποτίμηση του πέσο με σκοτώνει», λέει ο ηθοποιός και κωμικός Γκιγέρμο Ακίνο σε ένα βίντεο που έγινε viral, στο οποίο ένας νεαρός άνδρας ζητά συγνώμη από τη σύντροφό του, λέγοντας ότι του μένει μόνο ένα ακόμα προφυλακτικό έως το τέλος της χρονιάς.

Οι πωλήσεις έχουν πέσει κατά 38% από την αρχή της χρονιάς, ενώ μόνο το τελευταίο μήνα έπεσαν επιπλέον 8%.

«Όταν σκέπτεσαι απλά πώς να βγάλεις την ημέρα, η υγεία συχνά υποβαθμίζεται, πολύ περισσότερο δε η σeξουαλική υγεία, που συνεχίζει να είναι ταμπού και έχει μικρή υποστήριξη», δήλωσε η Μαρ Λούκας, επικεφαλής προγράμματος στο Fundación Huésped, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Αργεντινή για την καταπολέμηση του ιού του HIV. Η κυβέρνηση διανέμει δωρεάν προφυλακτικά στα δημόσια νοσοκομεία αλλά λίγο το γνωρίζουν, είπε η ίδια.

«Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούνται σπάνια, ότι χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο και όχι συστηματικά. Άρα συνεχίζουμε να έχουμε πολλές σeξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις», πρόσθεσε η Λούκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση φαρμακοποιού στο Μπουένος Άιρες, «ο κόσμος έρχεται, ρωτάει πόσο κάνουν και απλά φεύγει…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.