Ποια σημάδια δείχνουν πως έχετε ξεπεράσει τον χωρισμό σας;

Ποια σημάδια δείχνουν πως έχετε ξεπεράσει τον χωρισμό σας;

Κλάψατε. Ανακεφαλαιώσατε το σύνολο της σχέσης σας στους φίλους σας – δεκάδες φορές. Κάνατε εργασιοθεραπεία. Ήπιατε λίγο (ή πολύ) παραπάνω. Αφού ξεσπάσατε, περάσατε σε ένα στάδιο μοναξιάς.

Ίσως παρατηρήσατε πως συγκινείστε λίγο πιο εύκολα από ό,τι συνήθως και πως τα βράδια νιώθατε έντονη την απουσία. Τώρα έχετε αρχίσει – επιτέλους – να αισθάνεστε πολύ καλύτερα! Δεν είναι όμως κάπως πρόσφατο για να προχωρήσετε σε μια επόμενη σχέση;

Αν και έχουν ειπωθεί πολλά για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσεις έναν έρωτα, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε εξισώσεις. Μπορεί ένας καλοκαιρινός ενθουσιασμός που δεν ευοδώθηκε να σας απασχολήσει για μήνες και μια σχέση ετών να ξεπεραστεί σε χρόνο – ρεκόρ. Όλα εξαρτώνται από τα δικά σας συναισθήματα, την εμπλοκή σας και την επένδυση που είχατε κάνει στο άτομο που για τον οποιονδήποτε λόγο έχει βγει πλέον από τη ζωή σας. Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν είστε έτοιμη να προχωρήσετε;

Σημάδια ότι τον έχετε ξεπεράσει

Διατηρείτε την ψυχραιμία σας όταν τον σκέφτεστε

Τον πρώτο καιρό μετά το χωρισμό, κάθε ανάμνηση που μας έρχεται στο μυαλό μάς δημιουργεί έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Σταδιακά αυτό υποχωρεί. Όταν πια φτάσετε να μην επηρεάζεστε όταν το όνομά του εμφανίζεται ξαφνικά στην αρχική σας στα social media, ξέρετε πως είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Ξαναπηγαίνετε στα αγαπημένα σας μπαρ

Αχ, το αιώνιο πρόβλημα! Όταν αρχίσατε να βγαίνετε είχατε ενθουσιαστεί που απολαμβάνατε τα ίδια μέρη. Από τη μέρα που χωρίσατε, όμως, τα στέκια σας σάς έχουν χάσει για τα καλά. Αν έχετε αρχίσει να αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να τον πετύχετε κάπου τυχαία, ενδέχεται να είστε πανέτοιμη για νέες γνωριμίες.

Σκέφτεστε όμορφα πράγματα για εκείνον

Τον πρώτο καιρό νιώθατε πως αυτή η σχέση ήταν ένα τεράστιο λάθος. Τώρα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τις καλές της στιγμές (ή και περιόδους) και τους τρόπους που η παρουσία του στη ζωή σας σάς έκανε καλό. Αυτό σημαίνει πως δεν έχετε πια την ίδια συναισθηματική φόρτιση. Φυσικά, σε περιπτώσεις συναισθηματικής ή σωματικής κακοποίησης είναι απολύτως φυσιολογικό να μην μπορείτε να «δείτε τα θετικά». Κανείς δεν το απαιτεί από εσάς και σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίο.

Περνάτε και μόνη σας καλά

Πλέον η δουλειά, οι δραστηριότητες με φίλους και τα χόμπι σας δεν είναι πράγματα που κάνετε για να σας αποσπάσουν την προσοχή. Τα απολαμβάνετε ειλικρινά. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, όταν καταφέρνουμε να περνάμε καλά χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιον άλλο, είμαστε πραγματικά σε θέση να κάνουμε μια υγιή σχέση. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν προσπαθούμε να καλύψουμε προσωπικά μας κενά μέσα από το νέο μας σύντροφο. Με άλλα λόγια δεν τον αντιμετωπίζουμε ως λύση ανάγκης!

Έχετε όρεξη για κάτι καινούριο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν αναζητάμε αντικαταστάτη, αυτό που ψάχνουμε είναι η επιστροφή στη σταθερότητα και σε μια ρουτίνα σχέσης σαν αυτή που είχαμε μέχρι τώρα. Όταν έχουμε διάθεση για φλερτ, θέλουμε κάτι που θα καταφέρει να μας εκπλήξει! Αυτό δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε δράματα και κινηματογραφικές στιγμές, αλλά σε μια διάθεση για πραγματική «εξερεύνηση» ενός καινούργιου ανθρώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.