10 σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς

10 σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς

Είναι εύκολο να παραμείνει κανείς σε μία σχέση, ακόμα κι αν βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Υπάρχουν όμως τα σημάδια που δείχνουν μια ακατάλληλη σχέση;

Στην αρχή μπορεί να βλέπετε τα ελαττώματα του/της συντρόφου σας και να μην δείτε σημασία ή να ελπίζετε ότι θα αλλάξει. Αργότερα, όταν τα χρόνια περνούν και τίποτα δεν αλλάζει, μπορεί να μένετε σε αυτή τη σχέση επειδή νιώθετε άνετα ή επειδή φοβάστε να προχωρήσετε και να κάνετε την αλλαγή.

Σύμβουλοι γάμου και ειδικοί ψυχικής υγείας μοιράζονται τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν αξίζει πλέον ούτε τον χρόνο, ούτε την ενέργειά σας.

1. Συμβιβάζεστε για τον/την τέλειο/τέλεια

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να συμβιβαστεί κανείς. Για τον προορισμό των διακοπών, για το αμάξι που αγοράζετε ή για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που επιλέγετε. Για το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστείτε είναι με ποιον άνθρωπο θα περάσετε μαζί όλη σας τη ζωή, αναφέρει η οικογενειακή θεραπεύτρια, Virginia Gilbert. Εάν ο/η σύντροφός σας δεν σας ικανοποιεί πνευματικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά ή απλά περνάτε χρόνο μαζί επειδή είναι η εύκολη λύση, είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει.

2. Το άλλο σας μισό είναι ο πιο σκληρός κριτής σας

Το άλλο σας μισό πρέπει να είναι στο πλευρό σας και να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σας. Εάν δεν υπάρχει ηθική υποστήριξη και η κριτική είναι συνεχής σε μία σχέση, είναι ένα ανησυχητικό σημάδι, σύμφωνα με την ψυχολόγο, Alicia H. Clark.

3. Δεν έχετε το ίδιο χιούμορ

Σας στραβοκοιτάζει κάθε φορά που λέτε ένα αστείο ή γελάει με την καρδιά του; Μπορεί να σας φαίνεται μικρό αλλά αν το άλλο σας μισό δεν γελάει με τα αστεία σας κάτι δεν πηγαίνει καλά, αναφέρει η Gilbert. Η ζωή είναι δύσκολη οπότε χρειάζεστε κοντά σας κάποιον που να είναι με το μέρος σας και να σας φτιάχνει το κέφι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

4. Είστε πιο ερωτευμένοι με την φαντασίωση του ποιου θα μπορούσε να είναι ο/η σύντροφός σας παρά με το ποιος/ ποια είναι στην πραγματικότητα

Όταν είναι κανείς ερωτευμένος είναι πολύ εύκολο να παραβλέπει οποιοδήποτε ελάττωμα και να φαντάζεται αυτό που θέλει να γίνει ο άλλος στο μέλλον. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Αν είστε περισσότερο ερωτευμένοι με την εικόνα που έχετε πλάσει εσείς παρά με την πραγματικότητα χρειάζεται να επανεξετάσετε την κατάσταση, αναφέρει η Marina Sbrochi, dating coach και συγγραφέας του βιβλίου «Stop Looking for a Husband: Find the Love of Your Life».

5. Δεν αντέχετε την οικογένειά τους (και το ίδιο ισχύει και για αυτούς)

Δεν είναι καλό δείγμα για το μέλλον σας, αν έχετε γνωρίσει τους γονείς του/ της και πραγματικά που δεν τους συμπαθείτε. Ακόμα χειρότερα, όταν το άλλο σας μισό επιμένει να παίρνει να παίρνει συνέχεια το μέρος τους σε κάθε καβγά και να μην σας υποστηρίζει ποτέ.

6. Αναρωτιέστε συνέχεια γιατί η συμπεριφορά του/ της συντρόφου σας δεν είναι αντίστοιχη με αυτά που λέει

Εάν το να προσπαθείτε να βρείτε που είναι και τι κάνει το Σάββατο βράδυ παραμένει άλυτο μυστήριο ή σας λέει πάντα τη μισή αλήθεια πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτή η σχέση αξίζει για να ανησυχείτε.

7. Δεν υποστηρίζει τους προσωπικούς σας στόχους

Όλες οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην έννοια της συντροφικότητας και αυτό σημαίνει ότι ως ζευγάρι πρέπει να πιστεύει ο ένας στα όρια του άλλου, αλλά και οι στόχοι ζωής σας να είναι συμβατοί. Εάν αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι τα όνειρά σας αρχίζουν να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από εσάς, και φταίει η σχέση σας για αυτό, ίσως ήρθε η στιγμή να αποχωρήσετε από αυτή τη σχέση.

8. Νιώθετε πιο ανασφαλείς από τότε που βρεθήκατε σε αυτή τη σχέση

Η προσωπική σας αξία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με την άποψη που έχει ο/η σύντροφός σας για εσάς και το ίδιο ισχύει και για την σχέση σας. Η προσωπική σας αξία έρχεται από μέσα σας. Αν το άλλο σας μισό σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια ή σαν να μην σας αγαπούν σε βαθμό που να σας δημιουργείται άγχος, πρέπει να μιλήσετε για αυτό.

9. Σκέφτεστε κάποιον άλλον

Αν σκέφτεστε συνέχεια πως θα ήταν να η ζωή με κάποιον άλλον μπορεί η σχέση σας να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

10. Πρέπει να αλλάξετε το ποιοι είστε εσείς προκειμένου να κρατήσετε ικανοποιημένο τον/την σύντροφό σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει κανένα (μα κανένα) ζευγάρι στον κόσμο που να αγαπάει τα πάντα ο ένας στον άλλον. Από την άλλη, αν το άλλο σας μισό θεωρεί ότι είστε το προσωπικό του στοίχημα και νιώθει ότι πρέπει να σας αλλάξει για να είναι μαζί σας, τότε βρίσκεστε σίγουρα στη λάθος σχέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.