Το γνωρίζατε; – Για ποιο λόγο χτυπάει «κόκκινο» η διάθεση των γυναικών για εpωτική επαφή κάποιες μέρες του μήνα;

Το γνωρίζατε; – Για ποιο λόγο χτυπάει «κόκκινο» η διάθεση των γυναικών για εpωτική επαφή κάποιες μέρες του μήνα;

Έχετε παρατηρήσει, πως κάποιες συγκεκριμένες ημέρες του μήνα, η εpωτική διάθεση των γυναικών αγγίζει «κόκκινο»; Γνωρίζετε για ππιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση είναι ότι ο μηνιαίος κύκλος επηρεάζει την ερωτική διάθεση της γυναίκας. Ορισμένες μέρες την αυξάνει, ενώ άλλες το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που έχει μια γυναίκα στο μυαλό της.

Η εξήγηση γι’ αυτές τις εναλλαγές βρίσκεται στις ορμονικές διακυμάνσεις του μηναίου κύκλου. Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι η πρώτη μέρα του κύκλου θεωρείται η πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως, καθώς και ότι για τις περισσότερες γυναίκες, ο κύκλος διαρκεί περίπου 28 μέρες (μέχρι την αρχή της επόμενης περιόδου). Ο μηνιαίος κύκλος χωρίζεται σε δυο φάσεις, διάρκειας περίπου δυο εβδομάδων (η κάθε φάση).

Η πρώτη φάση του κύκλου ξεκινά την πρώτη ημέρα της περιόδου και διαρκεί μέχρι την ωορρηξία (περίπου μέχρι τη 14η μέρα ενός κύκλου 28 ημερών). Οι ορμόνες που κυριαρχούν σ’ αυτή τη φάση είναι τα οιστρογόνα. Όσο πλησιάζει η μέρα της ωορρηξίας, τόσο αυξάνεται και η ερωτική επιθυμία της γυναίκας. Με άλλα λόγια οι γυναίκες τείνουν να επιθυμούν την ερωτική επαφή τις γόνιμες μέρες τους -αυτό όμως, δεν αποκλείει την ύπαρξη ερωτικής επιθυμίας και τις άλλες μέρες του μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δεύτερο μισό του κύκλο – δηλαδή μετά την ωορρηξία έως την αρχή της επόμενης περιόδου – παράγεται κατά κύριο λόγο η ορμόνη προγεστερόνη. Στη δεύτερη φάση του κύκλου, συχνά επηρεάζεται αρνητικά, η ψυχική διάθεση πολλών γυναικών. Γίνονται δηλαδή, πιο ευερέθιστες ή πιο μελαγχολικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.