ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι βιολογικές αλλαγές που βιώνει κάποιος που ερωτεύεται

Αυτές είναι οι βιολογικές αλλαγές που βιώνει κάποιος που ερωτεύεται

Όπως είναι φυσιολογικό, η αγάπη και ο έρωτας έχουν μια ολόκληρη νευροχημική θεμελίωση γύρω τους, η οποία επηρεάζει το πώς νιώθουν και οι δύο ή έστω ο ένας από τους δύο.

Αυτές είναι λοιπόν, οι βιολογικές αλλαγές που θα σας συμβούν όταν ερωτευτείτε:

  • Η επαφή με τα μάτια είναι το κλειδί

Μερικές εξαιρετικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα και δεσμεύονται σε μια ρομαντική σχέση συγχρονίζουν τα ποσοστά καρδιάς τους αφού κοιτάζουν τα μάτια των άλλων για τρία λεπτά.

  • Η αγάπη λειτουργεί γρήγορα

Χρειάζονται μόνο 4 λεπτά για να αποφασίσετε αν σας αρέσει κάποιος ή όχι.

  • Η αγάπη μπορεί να είναι εθιστική

Η αγάπη είναι σαν τη λήψη μιας δόσης κοκαΐνης, καθώς και οι δύο εμπειρίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο παρομοίως και προκαλούν μια παρόμοια αίσθηση ευφορίας. Η έρευνα έδειξε ότι όταν ερωτεύεσαι παράγονται αρκετές χημικές ουσίες που προκαλούν ευφορία, οι οποίες διεγείρουν ταυτόχρονα 12 περιοχές του εγκεφάλου.

  • Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η αγάπη έχει ωραία αίσθηση

Η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγκαλιάς ή της αγάπης παράγεται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς

  • Βιολογικά, η αγάπη σας αλλάζει με το χρόνο

Εκτιμάται ότι η ρομαντική αγάπη, η οποία συνδέεται με την ευφορία, την εξάρτηση, διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Μετά από αυτό το πρώτο έτος αρχίζει το στάδιο της λεγόμενης «αφοσιωμένης αγάπης». Η μετάβαση συνδέεται με αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης νευροτροφίνης σε νεοσυσταθέντα ζευγάρια.

  • Η αγάπη συμβαδίζει με το άγχος
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι σε πρώιμο στάδιο αγάπης έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, τα οποία συνδέονται με τα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας και υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που σχετίζονται με το άγχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.