Μήπως ο σύντροφός σας είναι… τοξικός; – Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του

Μήπως ο σύντροφός σας είναι… τοξικός; – Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του

Όπως είναι γνωστό, το να μπεις στη διαδικασία να δικαιολογείς κάποιον που σου συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεις άμεσα.

Να μην τον δικαιολογείς και μην τον ακούς καν.

  • Οι αγαπημένοι σας τον αντιπαθούν

Ίσως η μαμά σας που ονειρεύεται να σας δει με τον πρίγκιπα του παραμυθιού να μην είναι το ασφαλέστερο κριτήριο. Η κολλητή σας όμως;

Είναι πιθανό ο λόγος που δεν τον χώνεψε ποτέ να μην είναι η ασυμφωνία των χαρακτήρων τους, αλλά το γεγονός ότι όταν σας βλέπει μαζί του είστε ένας άλλος άνθρωπος. Φυσικά, ένα άτομο δεν αρκεί για να καταλήξετε σε συμπεράσματα. Αν, όμως, είναι πολλοί εκείνοι που δεν ενθουσιάζονται μαζί του, ίσως είναι καλό να τους λάβετε υπόψη σας.

  • Οι συμβιβασμοί σας είναι μονόπλευροι

Είναι γεγονός ότι κάθε σχέση – εpωτική και μη – χτίζεται όχι μόνο στη βάση του ενθουσιασμού, αλλά και των αμοιβαίων συμβιβασμών. Αν στη δική σας σχέση οι συμβιβασμοί προέρχονται σχεδόν πάντα από τη δική σας πλευρά, αναρωτηθείτε αν ο σύντροφός σας υπολογίζει τις ανάγκες σας.

  • Δυσκολεύεστε να του πείτε πώς νιώθετε

Η έκφραση των συναισθημάτων μας, αρνητικών και θετικών, είναι απαραίτητη για να αναπτύξουμε την οικειότητα πάνω στην οποία θα στηριχτεί μια μακροχρόνια σχέση. Αν εσείς δεν το κάνετε επειδή αγχώνεστε για την αντίδρασή του, τα δεδομένα δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

  • Εγκαταλείπετε πράγματα που αγαπάτε

Είτε πρόκειται για φίλους, είτε για χόμπι, είτε για την καριέρα σας, δεν είστε υποχρεωμένη να θυσιάσετε κάτι που θέλετε να έχετε στη ζωή σας για χάρη του έρωτα. Ο σύντροφός σας, αν θέλει να είναι μαζί σας, θα πρέπει να σέβεται τους στόχους και τα ενδιαφέροντά σας και να λειτουργεί υποστηρικτικά.

  • Βιάζεται υπερβολικά πολύ

Μπορεί να σας πιέζει να κάνετε σeξ πριν νιώσετε έτοιμη ή να επιμένει να παντρευτείτε στον δεύτερο μήνα σχέσης. Σε κάθε περίπτωση, αν η δική σας αβεβαιότητα δεν τον αποθαρρύνει, μάλλον δεν σέβεται και πολύ τα συναισθήματά σας.

  • Προδίδει την εμπιστοσύνη σας

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απιστία – αν και εννοείται πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Τα ψέματα, ακόμη και εκείνα που δεν μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τι σκοπό εξυπηρετούν ή το σπάσιμο των μικρών και μεγάλων συμφωνιών σας είναι εξίσου σημαντικά. Μπορεί να μην σας πληγώνουν το ίδιο, όμως δείχνουν πως κάτι δεν πηγαίνει και τόσο καλά με την προσωπικότητά του.

  • Είναι κακοποιητικός

Ακούγεται υπερβολικά προφανές, όμως η κακοποίηση δεν παίρνει μόνο σωματικές μορφές. Η διαρκής επίκριση, ο έλεγχος, η χειριστική συμπεριφορά, είναι όλα τους σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης. Μην τα αγνοείτε, ακόμη και στις πιο «αθώες» μορφές τους. Είναι βέβαιο πως με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν χειρότερα.

  • Αισθάνεστε άσχημα
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόνοι στο στομάχι; Θολωμένο μυαλό; Ψυχοσωματικά συμπτώματα; Αν έχουν την τάση να εμφανίζονται αμέσως μετά τις συναντήσεις με τον σύντροφό σας ή αν η συχνότητά τους έχει αυξηθεί σε συνάρτηση με τη σχέση σας, ίσως έχει φτάσει η ώρα να κάνετε τη σύνδεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.