Οι λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείς λιπαντικό στο σeξ

Οι λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείς λιπαντικό στο σeξ

Κανονικά δεν θα έπρεπε να σου δώσουμε εμείς τους λόγους για να προσθέσεις το λιπαντικό στην σeξουαλική ζωή σου, αλλά θα έπρεπε να ήταν ένα απαραίτητο εργαλείο για εσένα. Παρόλα αυτά, ορίστε τέσσερις λόγοι ώστε να γίνει μέρος της ζωής σου.

Το χρησιμοποιούν και νεότερες γυναίκες

Υπάρχει αυτό το στερεότυπο ότι το λιπαντικό το χρησιμοποιούν οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και δεν μπορούν να έχουν λίπανση με φυσικό τρόπο. Λάθος. Η ξηρότητα του κόλπου είναι μια συνηθισμένη κατάσταση σε όλες τις ηλικίες. Το άγχος, η έλλειψη ύπνου, τα ορμονικά θέματα αλλά και πολλοί ακόμα λόγοι μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι. Αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσεις αυτή τη συνθήκη, το λιπαντικό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Είναι πιο ευχάριστο για εμάς αλλά ΚΑΙ τους άνδρες

Αν το απολαμβάνουν και οι δύο, τότε είναι ευκολάκι. Μεγάλο ποσοστό γυναικών αναφέρει ότι το σeξ με λιπαντικό είναι καλύτερο από το σeξ χωρίς. Για τους άνδρες, το λιπαντικό δημιουργεί περισσότερη τριβή. Έρευνες μάλιστα επιβεβαιώνουν ότι με τη χρήση λιπαντικού είναι 50% πιο εύκολο να έχεις οργασμό απ’ ότι αν δεν χρησιμοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, η χρήση λιπαντικού δεν έχει καμία αρνητική συνέπεια κατά τη σeξουαλική πράξη οπότε δεν έχεις λόγο να μη του δώσεις μια ευκαιρία. Θα κερδίσεις χρόνο και από τα προκαταρκτικά. Μπορεί να αποτελούν το πιο διασκεδαστικό μέρος της πράξης για τις περισσότερες αλλά υπάρχουν κι αυτές που θέλουν να φτάσουν στο “κυρίως” όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το λιπαντικό βοηθά να φτάσεις εκεί που θέλεις πολύ πιο γρήγορα.

Προλαμβάνει τον πόνο

Η τριβή κατά τη διάρκεια του σeξ μπορεί να προκαλέσει γδάρσιμο ή τραυματισμό στα γεννητικά όργανα (και τα δικά μας και των ανδρών). Ναι, μπορεί να είναι όσο επίπονο ακούγεται. Το λιπαντικό δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα στα δύο ενώ μειώνει όποιο πόνο ή πρήξιμο μπορεί να προσκληθεί κατά το σeξ. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το σώμα σου είναι σωστά εφοδιασμένο για να κάνει μόνο του τη δουλειά αλλά οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στο σeξ μπορεί να προκαλέσουν και ξηρότητα. Μπορεί εκ πρώτης να είσαι έτοιμη αλλά μετά από λίγο το σώμα σου μπορεί να μην είναι αρκετά παραγωγικό για να καλύψεις όλες τις φάσεις. Για αυτό, χρησιμοποιώντας λιπαντικό στη μέση της σeξουαλικής πράξης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από ότι στην αρχή.

Κάνει την χρήση sεx toys πιο εύκολη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρήση λιπαντικού είναι κάποιες φορές απαραίτητη με τα sεx toys γιατί δεν μπορούν να το κάνουν από μόνα τους. Επίσης, η χρήση τους μπορεί να είναι κάποιες φορές μέρος των προκαταρκτικών οπότε το σώμα σου δεν είναι ακόμα έτοιμο. Το να βάλεις το λιπαντικό και στην φάση του αυνανισμού είναι ένας τρόπος να αλλάξεις την αίσθηση. Ο λόγος είναι γιατί βοηθάει στην μεγαλύτερη τριβή και μπορεί να αλλάξει το πως νιώθεις εδικά αν χρησιμοποιείς κάποιο sεx toy. Μπορείς να ξεκινήσεις με λίγο στην αρχή και στην πορεία να προσθέσεις περισσότερο. Προσοχή όμως γιατί αν δεν έχεις τον έλεγχο μπορεί να καταλήξεις με σεντόνια γεμάτα κολλώδες υγρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που θες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.