Ποιος είναι ο νέος «μαγικός αριθμός» στο σeξ;

Ποιος είναι ο νέος «μαγικός αριθμός» στο σeξ;

Έρευνες δείχνουν ποιος είναι ο νέος «μαγικός αριθμός» στο σeξ!

Μπορεί μέχρι στιγμής να πιστεύαμε ότι αυτός είναι το 7, όμως στην πραγματικότητα αυτός είναι – λίγο – πιο διαφορετικός και γι’ ακρίβεια αν θέλουμε μεγαλύτερη απόλαυση, τότε ο αριθμός είναι το 6. Ονομάζεται ο «κανόνας των 6 λεπτών».

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 1500 Καναδούς όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών και όσοι από αυτούς απολαμβάνουν 6 ή παραπάνω λεπτά προκαταρκτικών, αυτό τους κάνει να νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι σeξουαλικά. Ένα μεγάλο ποσοστό (56% άνδρες και 55% γυναίκες) ήταν ικανοποιημένο με τα χάδια μετά την σeξουαλική πράξη, για την ίδια χρονική διάρκεια.

«Συχνά, ξεχνάμε την ευκαιρία που προκύπτει από το δέσιμο μετά το σeξ. Νιώθουμε ευάλωτοι, χαλαροί, συνδεδεμένοι και αυτή είναι η σωστή στιγμή που η οικειότητα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σeξουαλική ικανοποίηση» λέει η Robin Milhausen, ειδική σε θέματα σεξ που συμμετείχε στην έρευνα που έγινε από την εταιρεία προφυλακτικών Trojan condoms και των μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Καναδά Sεx Information and Education Council of Canada.

Οι άνδρες παρόλο που απολαμβάνουν τον “κανόνα των 6 λεπτών” μπορούν να έχουν οργασμό και χωρίς αυτόν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών (το 61%) που δεν μπορούν. Από εκεί προκύπτουν και πολλά στερεότυπα. Το να θεωρούμε την ερωτiκή συνεύρεση ή την κορύφωση των ανδρών το βασικό ζήτημα είναι η λάθος οπτική μας στο σeξ, σύμφωνα με την Cynthia Loyst, καθηγήτρια Σeξουαλικής Αγωγής, αρθρογράφο και συγγραφέα του The Art of Living a More Joyful Life.

«Υπάρχει αυτή η εικόνα ότι οι γυναίκες βλέπουν το σeξ με έναν τρόπο και οι άνδρες με άλλο» αναφέρει. «Πρέπει να μετονομάσουμε τα προκαταρκτικά και το παιχνίδι μετά το σeξ σε σκέτο “σeξουαλικό παιχνίδι” γιατί έχουν όλα να κάνουν με την σeξουαλική απόλαυση.»

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι θετικά για την ίδια. “Δείχνουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν σεβασμό για το σώμα τους και ειδικά μετά το σeξ και ότι εκεί υπάρχει μια αμοιβαία σeξουαλική απόλαυση και για τα δύο φύλλα.” Για εκείνη, είτε είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση είτε κάνεις σeξ της μιας βραδιάς το να αφιερώνεις χρόνο πριν και μετά το σeξ για να δείξεις τρυφερότητα στον παρτενέρ σου δείχνει ενδιαφέρον και το διαφοροποιεί τι είναι ουσιαστικό για μια απολαυστική ερωτiκή συνεύρεση.”

Γιατί, λοιπόν, τα 6 λεπτά είναι το πιο γλυκό σημείο για το πριν και μετά; Γενικά, όσο πιο πολύ διαρκεί η ερωτiκή συνεύρεση τόσο πιο ικανοποιημένοι είναι οι ερωτiκοί σύντροφοί αλλά η απόλαυση βυθίζεται αν είναι λιγότερο από 6 λεπτά.

«Τα 6 λεπτά είναι σημαντικός χρόνος» αναφέρει η Milhausen. «Όσοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι στις ερωτiκές τους συνευρέσεις επιδίδονται σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων… Είναι ένα πολύ απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους χωρίς να τους κοστίζει σε χρήματα.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Loyst αναφέρει ότι συμφωνεί ότι τα 6 λεπτά είναι η μικρότερη διάρκεια χρόνο που χρειάζεται για την βέλτιστη ευχαρίστηση, δεν χρειάζεται να είναι ένας γρήγορος ή σκληρός κανόνας. «Δεν βλάπτει αν διαρκεί λίγο παραπάνω και στις δύο περιπτώσεις.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.