Άνδρες δώστε προσοχή: Αυτά είναι τα μυστικά που θέλουν οι γυναίκες να γνωρίζετε

Άνδρες δώστε προσοχή: Αυτά είναι τα μυστικά που θέλουν οι γυναίκες να γνωρίζετε

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος και συγγραφέας Δρ Diana Kirschner μας αποκαλύπτει τα… μυστικά που θα βοηθήσουν τους άνδρες να κατανοήσουν καλύτερα τις γυναίκες.

​Δείτε αναλυτικά:

Τους αρέσουν οι άντρες που τις φροντίζουν

Οι γυναίκες εκτιμούν έναν άντρα με ευαίσθητη πλευρά, ειδικά όταν είναι αναστατωμένες. Φροντίστε τες λοιπόν όταν το χρειάζονται και ενισχύστε τη σχέση σας.

Η ευγένεια μετράει ακόμα

Όταν μιλάμε για ρομαντισμό, πολλές γυναίκες προτιμούν ο σύντροφός τους να έχει έναν πιο παραδοσιακό αντρικό ρόλο. Παραμένει μια αλήθεια ακόμα και στη δύσκολη αυτή εποχή για τις σχέσεις, όπως αναφέρει η διδάκτωρ ψυχολόγος Diana Kirschner, που έχει γράψει πολλά βιβλία για την αγάπη. Μια γυναίκα είναι απόλυτα ικανή να κάτσει μόνη της καρέκλα ή να ανοίξει μια πόρτα, αλλά αν την δείτε να διστάζει, ίσως περιμένει να φερθείτε με λίγη παραδοσιακή αντρική ευγένεια.

Ντυθείτε ανάλογα για να την εντυπωσιάσετε

Η μόδα αλλάζει συνεχώς, αλλά το ενδιαφέρον ενός άντρα για τον καλλωπισμό και τα ρούχα του πρέπει να κρατάνε για πάντα. Είναι ένα στοιχείο σημαντικό για τις γυναίκες, το οποίο παρατηρούν από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να καταλάβετε αν της αρέσει ένα συγκεκριμένο στυλ.

Ο άντρας που φοράει κόκκινα «κερδίζει τις γυναίκες»

Αυτή η συμβουλή δεν προέρχεται από τις γυναίκες, αλλά από διάφορα ψυχολογικά τεστ που υποδεικνύουν τις υποσυνείδητες προτιμήσεις των γυναικών. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άντρες που φορούν ρούχα σε κόκκινο χρώμα φαίνονται πιο ισχυροί, ελκυστικοί και σεξουαλικά επιθυμητοί προς τις γυναίκες. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά: το κόκκινο δεν κάνει τους άντρες να δείχνουν καλύτεροι ή πιο ευγενικοί. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.

Μην κρύβετε τα ελαττώματά σας

Τίποτα δεν αιχμαλωτίζει περισσότερο την καρδιά μιας γυναίκας από έναν άντρα που θέλει να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος. Οι γυναίκες λατρεύουν την προσωπική εξέλιξη και αγαπούν έναν άντρα ο οποίος είναι περιποιητικός και ευαίσθητος. Τους αρέσει ο σύντροφός τους να αναγνωρίζει ένα ελάττωμά του – και φυσικά να προσπαθεί να το διορθώσει.

Μην προσπαθείτε να βρείτε τη λύση

Όταν κάτι ενοχλεί μια γυναίκα, θέλει να την ακούσετε κι όχι να τη συμβουλεύετε. Οι άντρες νιώθουν πάντα ότι πρέπει να διορθώσουν τα πράγματα γιατί είναι «προγραμματισμένοι» να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα. Για τις γυναίκες, όμως, είναι πραγματικά υπέροχο να τις ακούτε ουσιαστικά και βοηθά να δυναμώσουν τη σχέση σας.

Ένα νεύμα δεν είναι αρκετό

Το να ακούγονται αυτά που έχει να πει είναι σημαντικό, αυτό που ζητά όμως είναι και να εισακούγονται. Ένα νεύμα δεν είναι αρκετό, καθώς, όταν κάνει μια παύση, σας δίνει την αφορμή για να απαντήσετε με τρόπο που να της δείχνετε ότι την καταλαβαίνετε και νοιάζεστε για εκείνη. Όταν σας λέει ότι είναι αναστατωμένη επειδή ο προϊστάμενος της την ταλαιπώρησε, αυτό που περιμένει να ακούσει από εσάς είναι: «Λυπάμαι που είχες μια τόσο δύσκολη μέρα». Και να θυμάστε ότι πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία σας να προσφέρετε λύση στο πρόβλημα.

Μοιραστείτε το άγχος σας για τις επιδόσεις σας

Όταν έχετε μια δύσκολη νύχτα και δε μπορείτε να αποδώσετε σεξουαλικά, εκείνη αισθάνεται επίσης άσχημα. Μπορεί να ανησυχεί ότι δεν αισθάνεστε πλέον έλξη για εκείνη και θα θέλει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα θέλει να συζητήσετε το γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε γι’αυτό, ειδικά αν πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Είναι ευαίσθητο ζήτημα και για τους δύο, αλλά η μεταξύ σας συζήτηση πάνω σε αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Η μίμηση είναι το βαρόμετρο της αγάπης

Θυμηθείτε το ρητό «η μίμηση είναι η υψηλότερη μορφή κολακείας». Μια γυναίκα συχνά χρησιμοποιεί την τακτική της μίμησης των συναισθημάτων ή των κινήσεων του συντρόφου της για να αποκαλύψει τα συναισθήματά της γι’αυτόν. Μπορεί να παραγγείλει ένα φαγητό που να αρέσει και σε εκείνον, να φορέσει ένα ρούχο στο αγαπημένο του χρώμα, να χαμογελάσει ή να σταυρώσει τα χέρια της όταν το κάνει κι αυτός. Η μίμηση είναι ο τρόπος της να κάνει τον σύντροφό της να νιώσει άνετα και να του δείξει ότι την γοητεύει.

Πείτε το ξανά και ξανά

Στις γυναίκες αρέσει να τους λέτε ότι είναι όμορφες και λατρεύουν, επίσης, έναν άντρα που προσέχει τις αλλαγές επάνω τους χωρίς να το πουν. Όταν φοράει ένα σέξι φόρεμα, για παράδειγμα, θα ανεβείτε πολύ στα μάτια της αν πείτε πόσο σέξι δείχνει και ειδικά αν σχολιάσετε το φόρεμα πριν από εκείνη. Αν δείχνει πολύ ελκυστική, αν άλλαξε τα μαλλιά της ή φαίνεται πιο γυμνασμένη, κάντε την να το ακούσει από τα χείλη σας.

Μην φοβάστε να μιλήσετε για τη σχέση σας

Όταν η σύντροφός σας θέλει να μιλήσετε για τη σχέση σας, δεν σημαίνει -απαραίτητα- ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Η ψυχολόγος Kirschner λέει ότι πολλές γυναίκες επιθυμούν να μιλήσουν για την «κατάσταση της σχέσης», πράγμα το οποίο περιλαμβάνει θέματα όπως τι πάει καλά, τι πάει λάθος, ή απλά, τι συμβαίνει. Αυτό είναι κάτι καλό, καθώς μια έντιμη και ευρεία συζήτηση μπορεί να σας φέρει κοντά.

Κοιτάτε την στα μάτια

Μπορεί να αισθάνεστε πιο άνετα όταν κάθεστε δίπλα-δίπλα, αλλά πολλές γυναίκες προτιμούν να βλέπουν το πρόσωπο του συντρόφου τους και να έχουν οπτική επαφή.

Μη χάνετε τη στιγμή

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν είναι έτοιμη να δεσμευτεί; Πολύ απλά, θα σας το πει. Αυτό είναι κάτι στο οποίο οι γυναίκες συνήθως βρίσκονται πολλά βήματα μπροστά. Δε σημαίνει, όμως, ότι θέλουν να κάνουν αυτή τη συζήτηση πολύ συχνά. Αν είναι έτοιμη και έχει πάρει το χρόνο της, την επόμενη φορά που θα έρθει στη συζήτηση το θέμα αυτό, πρέπει να είστε σε ετοιμότητα για το πώς θα το διαχειριστείτε.

Ο ρομαντισμός είναι κάτι απλό. Διατηρήστε τον

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρομαντισμός είναι κάτι που μια γυναίκα αναζητάει πάντα, είτε είστε μαζί για δύο μήνες, είτε για 20 χρόνια. Λουλούδια, ένα ρομαντικό δείπνο, μερικά λόγια αγάπης από ένα ποίημα -μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να είναι δικά σας- μπορεί να φαίνονται κλισέ, αλλά σύμφωνα με την Kirschner, οι περισσότερες γυναίκες εκτιμούν τέτοιες απλές αλλά ρομαντικές χειρονομίες και δείχνουν την εκτίμησή τους στο συντρόφους τους μόλις σβήσουν τα φώτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.