Αυτοί είναι οι 9+1 μύθοι για την εpωτική συνεύρεση που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Αυτοί είναι οι 9+1 μύθοι για την εpωτική συνεύρεση που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Για την εpωτική συνεύρεση ξεκινάμε να μαθαίνουμε γύρω στην εφηβεία μας. Από εκεί κι έπειτα διαμορφώνουμε απόψεις ανάλογα με το πόσο ανοιχτοί είμαστε στο να επικοινωνούμε τέτοια θέματα με το περιβάλλον μας αλλά και με ποιον επιλέγουμε να τα επικοινωνήσουμε.

​Συχνά, αυτά που μας λένε οι άλλοι, χτίζουν ένα μύθο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

​Παρακάτω θα βρεις 10 τέτοιες περιπτώσεις με πράγματα που είναι καιρός να πάψεις να πιστεύεις. Έτσι, θα απελευθερωθείς από αυτούς και θα απολαμβάνεις περισσότερο το σeξ.

1. Το σeξ πριν το γάμο είναι λάθος

Εμείς ορίζουμε το σώμα μας οπότε στερεότυπα σαν αυτό -αν υπάρχουν ακόμα- θα έπρεπε να μην αναφέρονται. Αν θέλεις να περιμένεις, τότε κάν’το. Αν δεν θέλεις, τότε είναι οκ και αυτό. Είμαστε ενήλικες και εφόσον μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα ενός μήνα και να πάρουμε μεγάλες επαγγελματικές αποφάσεις τότε μπορούμε να αποφασίσουμε και τι είναι σωστό για το σώμα μας.

2. Οι δονητές θα καταστρέψουν το σeξ

Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί κακή σε πολλά πράγματα αλλά το να βάλεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου τη χρήση δoνητή δεν θα σε κάνει να χάσεις την εpωτική σου διάθεση ή την όρεξή σου για σeξ με τον σύντροφό σου.

3. Όλες οι γυναίκες έρχονται σε οpγασμό με τη συνουσία

Σύμφωνα με έρευνα από το Kinsey Institute ένα 20-30% των γυναικών δεν έρχεται σε οpγασμό μόνο με την σεξουαλική πράξη. Μην ντρέπεσαι να πεις στον σύντροφό σου όταν κάτι δεν πάει καλά ή χρειάζεσαι διέγεpση αλλού. Είναι και η δική σου στιγμή, μην αφήνεις το ποpνό ή την άποψη κάποιου άλλου να σε κάνουν να πιστέψεις κάτι διαφορετικό.

4. Ένας οpγασμός μοιάζει με πυροτέχνημα σε όλο το σώμα

Αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο και να το καταφέρνεις αλλά δεν είναι πάντα αυτή η αίσθηση και είναι οκ. Ο οpγασμός μπορεί να διαφέρει, από μια έκρηξη σε όλο σου το σώμα μέχρι σε κάτι πιο ήσυχο και με λιγότερη ένταση. Μην συγκρίνεις τις προηγούμενες εμπειρίες σου με τη νεότερή ή ακόμα χειρότερα τις εμπειρίες των άλλων.

5. Εναλλακτική μέθοδος αντισύλληψης ή κατάργησης του προφuλακτικού το “τράβηγμα”

Η μέθοδος αυτή μπορεί να μοιάζει πολύ δελεαστική. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις. Είναι μόνο 78% αποτελεσματική την ώρα που τα αντισυλληπτικά έχουν ποσοστό επιτυχίας 90% και τα προφuλακτικά 85%. Κάποιες φορές μάλιστα δεν γίνεται καν σωστά οπότε αυτό μειώνει το ποσοστό αποτελεσματικότητας. Το πιο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα δύο το μεθόδους αντισύλληψης.

6. Μόνο οι άνδρες βλέπουν ποpνό

Εδώ μιλάμε για έναν μεγάλο μύθο. Σύμφωνα με το Pοrnhub, οι γυναίκες σχηματίζουν το 1/4 των χρηστών του. Οι γυναίκες βλέπουν ποpνό και φοβούνται ολοένα και λιγότερο να το παραδεχτούν. Και έτσι πρέπει. Μπορεί να αναδειχθεί όχι απλά σε μια διασκεδαστική εμπειρία αλλά να αποτελέσει κι έναν τρόπο για να ανακαλύψεις τι μπορεί να σου αρέσει και τι όχι στο σeξ.

7. Ο παρθενικός υμένας σπάει την πρώτη φορά και προκαλεί πόνο και αιμορραγία

Για κάποιες γυναίκες ο παρθενικός υμένας σπάει στην πρώτη φορά που κάνουν σeξ. Υπάρχουν όμως κι αυτές που μπορεί να τον έχουν σπάσει απλά κάνοντας ιππασία, λόγω της ευαισθησίας του. Σε κάθε περίπτωση δεν συνοδεύεται πάντα από αίμα. Επίσης, η πρώτη φορά δεν είναι πάντα επίπονη.

8. Όλα τα σεξoυαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν συμπτώματα

Απλά επειδή δεν έχεις δει καμία αλλαγή στο σώμα σου δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά εξετάσεις ή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς προφuλακτικό, ειδικά πριν και μετά από νέους συντρόφους. Κάποια από τα σεξoυαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν έχουν ορατά συμπτώματα ούτε κάποια ένδειξη πόνου. Το να κάνεις συχνά εξετάσεις σε γλιτώνει από δυσάρεστες εκπλήξεις και σου δίνει μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης αν κάτι πάει στραβά.

9. Το πολύ σeξ μπορεί να καταστρέψει τον κόλπο σου

Σε αυτό το μύθο προσθέτουμε και το μέγεθος του πέους του συντρόφου σου, το άγριο σεξ και η γέννηση των παιδιών. Ο κόλπος σου είναι εξαιρετικά ελαστικός -θυμήσου ότι ένα μωρό υποτίθεται ότι βγαίνει από εκεί μέσα. θα επανέρχεται πάντα στο αρχικό του χάρη σε αυτή την ελαστικότητα. Η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να το αλλάξει κάπως αλλά υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για να σε βοηθήσουν σε αυτό.

10. Το μέγεθος μετράει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνεις το σeξ διασκεδαστικό χωρίς να σε νοιάζει καθόλου το μέγεθος. Δεν θέλουμε τους άνδρες να περιμένουν από εμάς να μοιάζουμε με πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών και για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια απαίτηση κι από αυτούς. Αλλάζοντας στάσεις ή δοκιμάζοντας κάτι καινούργια θα κάνει το σeξ με έναν άνδρα με μικρότερα προσόντα εξίσου διασκεδαστικό, για εσένα αλλά και για εκείνον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.