ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σeξ στην εποχή του κορωνοϊού – Πως μπορεί να επιβιώσει ο eρωτισμός

Σeξ στην εποχή του κορωνοϊού – Πως μπορεί να επιβιώσει ο eρωτισμός

Αν αγχώθηκες με την είδηση ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσα σeξ και ανησυχείς για τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού, τότε εμείς σου έχουμε την λύσει, ώστε να μην καταστραφεί ο eρωτισμός ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στη διαδικασία να αγχωθείς υπερβολικά και να απομονωθείς από όλους και όλα. Η σωστή ενημέρωση θα σε βοηθήσει να μην βρεθείς να αντιμετωπίζεις κρίσεις άγχους, κατάθλιψη και γενικότερα μια παράνοια. Αυτό αφορά οπωσδήποτε και την eρωτική σου ζωή.

Ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Το πιο “επικίνδυνο” στις ερωτικές συνευρέσεις, όσο και να σου φανεί περίεργο, είναι τα φιλιά. Επίσης, η σωματική επαφή που περιλαμβάνει από τα χάδια μέχρι τη χρήση των χεριών σου κατά την eρωτική πράξη. Αν αγγίξεις κάτι ή κάποιον που έχει τον ιο κι έπειτα αγγίξεις το πρόσωπό σου, είναι πολύ πιθανό να μπει στο σύστημά σου μέσω της μύτης ή του στόματος.

Επειδή ο κορωνοϊός είναι μεταδοτικός και τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε 14 μέρες, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τον eρωτικό μας σύντροφο. Παρόλο που μπορεί να ανυπομονείς να δεις τον αγαπημένο σου και να περάσετε μια ωραία βραδιά, αν δεν νιώθεις καλά ή δεν νιώθει εκείνος, καλύτερα να το αναβάλλεις.

Μπορείς να διατηρήσεις τον eρωτισμό σας με λίγο dirty talk. Ίσως έτσι ανακαλύψεις ότι αρέσει και στους δύο να στέλνετε ηχητικά eρωτικά μηνύματα. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε στην καθημερινότητά σας τα ραντεβού με video chat ή να τροποποιήσετε λίγο τα αρχικά σας σχέδια. Αντί να βγείτε έξω για φαγητό, μαγειρέψτε στο σπίτι υπό το φως των κεριών ή ακόμα και να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλο εναλλάξ -βλέπε τη σκηνή του Τιτανικού με τον Leonardo Dicaprio και την Kate Winslet.

Το να παραμείνεις υγιής συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση του δεσμού, της eρωτικής επαφής και του σeξ. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο να είναι καλά σε αυτή τη δύσκολη φάση και μιλήστε ανοιχτά για όσα έχετε ανάγκη και για το πώς νιώθετε. Βοηθητικό μπορεί να είναι και ο ταυτόχρονος αυνανισμός μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή video chat.

Η έλλειψη της σωματικής επαφής, για κάποιους σeξολόγους, είναι μια ευκαιρία για τα ζευγάρια να δείξουν δημιουργικότητα και ευστροφία στη σχέση τους. Η eρωτική διάθεση μπορεί να συντηρηθεί περνώντας ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο, με το να μοιράζονται τις εμπειρίες τους ή με μικρές πράξεις ή δώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κορωνοϊός δεν είναι σίγουρα αφροδισιακό αλλά το να κρατήσεις τις αποστάσεις σου για λίγο από τον σύντροφό σου μπορεί να μεγαλώσει την επιθυμία σου για αυτόν και να σε οδηγήσει να ανακαλύψεις νέους τρόπους για να ξεσηκώσετε eρωτικά ο ένας τον άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.