Αυτά είναι τα εναλλακτικά «ραντεβού» για να κρατήσεις «ζεστή» τη σχέση σου εν μέσω καραντίνας

Αυτά είναι τα εναλλακτικά «ραντεβού» για να κρατήσεις «ζεστή» τη σχέση σου εν μέσω καραντίνας

Αυτή την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν περιοριστεί υπερβολικά οι επιλογές μας. Ήδη όμως μάς λείπει ό,τι κάναμε προηγουμένως με τον σύντροφό μας, όπως ένα ρομαντικό δείπνο ή μια κοντινή εκδρομή.

​Αυτές οι ιδέες θα μας βοηθήσουν να γεμίσουμε τον χρόνο μας, να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση και ακμαίο το ηθικό μας. Θα είναι σχεδόν σαν βγαίνουμε ραντεβού.

Σπιτικές προβολές αντί για κινηματογράφο
Φτιάχνουμε σπιτικό ποπκόρν, χαμηλώνουμε τα φώτα και ξαπλώνουμε στον καναπέ αγκαλιά με τον αγαπημένο μας. Επιλέγουμε, για παράδειγμα, μια ταινία ή σειρά από το Netflix (αυτή την περίοδο προσφέρει και την επιλογή Netflix Party, για να δούμε ταινία μαζί με φίλους που βρίσκονται μακριά) ή από το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ IDFA, που προσφέρει δωρεάν γύρω στις διακόσιες ταινίες εδώ.

Πικνίκ στο μπαλκόνι αντί για το βουνό
Όταν ο καιρός προδιαθέτει για έξω, αν έχουμε βεράντα, ταράτσα ή κήπο μπορούμε να στρώσουμε σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού τραπεζομάντιλο με τα σερβίτσια του πικνίκ και να απολαύσουμε τη λιακάδα. Ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί και τσουγκρίζουμε με την ευχή να έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες για όλους.

Άσκηση στο σαλόνι αντί για το γυμναστήριο
Στους αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στην απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπεται η υπαίθρια άσκηση ανά δύο υπό προϋποθέσεις, τι κάνουμε όμως τις βροχερές μέρες; Μπορούμε να αναζητήσουμε στο YouTube κανάλια fitness όπου, μαζί με τον σύντροφό μας, θα γυμναστούμε υπό την καθοδήγηση των καλύτερων προπονητών του κόσμου.

Μαγειρική στο σπίτι αντί για δείπνο σε εστιατόριο
Ακόμα και αν μέχρι τώρα βλέπαμε τη μαγειρική σαν μια «αγγαρεία» που έπρεπε να κάνουμε για τα καθημερινά μας γεύματα, τώρα μπορούμε να τη δούμε σαν μια δραστηριότητα ψυχοθεραπείας και bonding. Επιλέγουμε τις πιο περίπλοκες συνταγές, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε το καθημερινό πρόγραμμα να δοκιμάσουμε, και στήνουμε στην κουζίνα ένα εργαστήριο μαγειρικής, που θα καταλήξει σε ένα ρομαντικό δείπνο. Ή δοκιμάζουμε να φτιάξουμε σπιτικό ψωμί, απολαμβάνοντας τα άπειρα οφέλη της διαδικασίας.

Παραγγελία από έθνικ εστιατόριο αντί για βραδιά εξωτικής γευσιγνωσίας
Πού θέλουμε να ταξιδέψουμε απόψε, στην Ιταλία, την Ιαπωνία ή την Αφρική; Μπορούμε να το κάνουμε γευστικά, παραγγέλνοντας φαγητό από έθνικ εστιατόριο με υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον. Κάποιες πλατφόρμες, μάλιστα, όπως η e-food και η Wolt, προσφέρουν την επιλογή του ανέπαφου delivery για μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι θα απολαύσουμε το ρομαντικό δείπνο με μια εξωτική πινελιά και χωρίς να έχει προηγηθεί η -αβέβαιης έκβασης- διαδικασία του μαγειρέματος.

Εικονικές ξεναγήσεις αντί για επίσκεψη σε μουσεία
Για τα ζευγάρια που λατρεύουν την τέχνη και τα ταξίδια, η Google προσφέρει το πρόγραμμα Arts & Culture, όπου μπορούμε να περιηγηθούμε σε εμβληματικά ιδρύματα όπως το Μουσείο Ορσέ του Παρισιού και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου από την άνεση και, κυρίως, την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Online θεατρικές παραστάσεις αντί για βραδιά στο θέατρο
Ακόμα και μια κατεξοχήν κοινωνική δραστηριότητα όπως η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης βρίσκει, αυτή την περίοδο, το υποκατάστατό της. Αθηναϊκές σκηνές -και όχι μόνο- όπως το Θέατρο Σταθμός και το Θέατρο Πορεία προσφέρουν αυτές τις μέρες δωρεάν online παραστάσεις, ενώ στο ψηφιακό αρχείο του Εθνικού Θεάτρου θα βρούμε παλαιότερες παραγωγές για ενήλικες αλλά και παιδιά.

Χορός στο σπίτι αντί για βραδινή έξοδος
Αν μέχρι τώρα απολαμβάναμε όσο τίποτα να βγαίνουμε για χορό, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις χορογραφίες και στο σπίτι. Στο κανάλι στο YouTube Passion4dancing, για παράδειγμα, θα βρούμε δωρεάν μαθήματα χορού για ένα ή δύο άτομα, για swing, salsa και πολλά ακόμα είδη χορού. Ή μπορούμε, απλά, να διασκεδάσουμε αυτοσχεδιάζοντας και συμμετέχοντας σε challenges όπως η Flip The Switch στο TikTok, στην οποία μεταξύ άλλων ανταποκρίθηκαν ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα αλλάζοντας ρόλους σε μια χορογραφία.

DIY δραστηριότητες
Όπως και η μαγειρική, συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με την ψυχοθεραπεία. Έχουμε κοινό πάθος για την κεραμική ή μήπως θέλουμε εδώ και καιρό να ανακαινίσουμε ή να διακοσμήσουμε μια γωνιά του σπιτιού μας; Ακόμα και μια απλή εργασία, όπως η τοποθέτηση ραφιών στον τοίχο για να τακτοποιήσουμε μια συλλογή βιβλίων, θα γεμίσει τη μέρα μας, θα βοηθήσει στην οργάνωση του σπιτιού και σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ηρεμία – αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το χάος στον εξωτερικό κόσμο, τουλάχιστον ας τακτοποιήσουμε το νοικοκυριό μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχέδια για το μέλλον
Ίσως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε κάτι που σχεδιάζαμε εδώ και καιρό, όπως τον γάμο μας ή ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι αναβλήθηκε δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα γίνει ποτέ. Ας αναζητήσουμε λοιπόν νέα ημερομηνία, με απόσταση σχετικής ασφαλείας από το σήμερα, και ας αρχίσουμε σιγά σιγά να οργανώνουμε τις λεπτομέρειες. Η αναμονή για κάτι όμορφο, ακόμα και αν μας χωρίζουν πολλοί μήνες από την υλοποίησή του, θα μας γεμίσει με ψυχικά αποθέματα και θα δυναμώσει τη σχέση μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.