ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τελικά τι προσφέρει στις γυναίκες ο στοματικός έpωτας;

Τελικά τι προσφέρει στις γυναίκες ο στοματικός έpωτας;

Μπορεί για κάποιες γυναίκες το στοματικό σeξ να αποτελεί θέμα ταμπού αλλά η επιστήμη έρχεται να διαψεύσει τις απόψεις τους αυτές.

Το στοματικό σeξ κάνει καλό στην σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Αναλυτικότερα στην πρότυπη αυτή έρευνα που συμμετείχαν 293 γυναίκες αποδείχθηκε ότι όσες έκαναν στοματικό σeξ με το σύντροφο τους ήταν λιγότερο νευρωτικές, ένιωθαν μεγαλύτερη σεξοuαλική απόλαυση και αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα στην ζωή τους.

Η εξήγηση ανέφεραν οι ειδικοί είναι πάρα πολύ απλή (έως και ανεπαρκής…):

Το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας. Μάλιστα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι αμέσως μετά απολάμβαναν καλύτερο ύπνο.

Οι ερευνητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι το είδος αυτό σeξ, δεν το απολαμβάνει μόνο ο άνδρας αλλά και οι γυναίκες επωφελούνται από αυτή την τακτική.

Δείτε γιατί:

Το αντρικό σπέρμα αποτελείται από συστατικά, τα οποία μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Αναλυτικότερα το σπέρμα περιέχει:

  • Κορτιζόλη: Πρόκειται για την ορμόνη που ευθύνεται για την εκδήλωση των συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας
  • Σερετονίνη: Ορμόνη που ανεβάζει τη ψυχολογική διάθεση
  • Θυροτροπίνη: Ορμόνη η οποία ”χτυπά” την κατάθλιψη
  • Μελατονίνη: Συμβάλλει στον ποιοτικό ύπνο

Αντιδράσεις που ανατρέπουν την έρευνα

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι αυτή είναι μια έρευνα που έγινε περισσότερο από 10 χρόνια πριν και η οποία έχει αμφισβητηθεί αρκετά έκτοτε.

Τα γεγονότα που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των “συμπερασμάτων” αυτών προέρχονται από μια μικρή μελέτη που εξέτασε τα συμπτώματα κατάθλιψης σε φοιτήτριες, που χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα σε σύγκριση με άλλες που έκαναν σeξ χωρίς προφυλακτικό.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά ανέφεραν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που έκαναν σeξ με προφυλακτικό. Από αυτό οι ερευνητές φαίνεται ότι εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι το σπέρμα μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Αυτή η μελέτη είναι γεμάτη τρύπες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την ερμηνεία της. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα της κατάθλιψης (όχι με πραγματικές διαγνώσεις της κατάθλιψης), το πόσο συχνά οι γυναίκες είχαν σεξοuαλική επαφή και εάν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά, μέσω ενός ανώνυμου ερωτηματολογίου. Όλες αυτές οι παράμετροι περιορίζουν σημαντικά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το είδος έρευνας (όταν τα συμπτώματα κατάθλιψης και η σεξοuαλική συμπεριφορά αξιολογούνται ταυτόχρονα) δεν μπορεί να αποδείξει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, όπως αναγνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης. Υπάρχουν πιθανώς πολλές άλλες μη μετρήσιμες παράμετροι στη ζωή μιας γυναίκας που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της κατάθλιψης και της σεξοuαλικής συμπεριφοράς. Η υπόθεση των ερευνητών ότι το σπέρμα μπορεί να περιέχει αντικαταθλιπτικές ενώσεις είναι εν πολλοίς μια εικασία και δεν υποστηρίζεται από αυτή την μελέτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.