Μήπως ο σύντροφός σου είναι ανασφαλής; – Τα 6 σημάδια που το φανερώνουν

Μήπως ο σύντροφός σου είναι ανασφαλής; – Τα 6 σημάδια που το φανερώνουν

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ανασφάλεια που νιώθει κάποιος άνθρωπος είναι μια βαθιά ψυχολογική κατάσταση την οποία βιώνει στη γενικότερη ζωή του και συνεπώς την βγάζει και στην σχέση του.

Οι άνδρες γοητεύονται από τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση και το ίδιο ισχύει για εμάς τις γυναίκες: θέλουμε άνδρες που έχουν αυτοπεποίθηση και ξέρουν πώς να φερθούν σωστά σε μια γυναίκα.

​Γιατί κακά τα ψέματα η ανασφάλεια δημιουργεί ενοχλητικές και κουραστικές συμπεριφορές και μέρα με τη μέρα μπορεί να «σκοτώσει» την επιθυμία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι σχέσεις που έχουν ανασφάλεια αργά ή γρήγορα βάση ερευνών καταλήγουν στον χωρισμό και πιο συγκεκριμένα σε επίπονο χωρισμό.

Ένας άνδρας είναι ανασφαλής όταν επιζητά συνεχώς την προσοχή ή την αναγνώριση. Οταν γίνεται κτητικός και έντονα ζηλιάρης χωρίς λόγο. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα 6 σημάδια που μαρτυρούν πως ο άνδρας που έχεις απέναντί σου έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση:

Δεν κάνει τίποτα μόνος του

Ο ανασφαλής άνδρας δεν έχει δική του ζωή, γιατί πολύ απλά όλη του η ζωή είσαι εσύ. Δεν βγαίνει έξω με τους φίλους του, δεν έχει χόμπι, δεν κάνει τίποτα χωρίς την παρουσία σου. Στην αρχή πέφτουμε όλες στην παγίδα ότι ο σύντροφός μας δεν μπορεί χωρίς εμάς, αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν έχει ζωή πέρα από σένα.

Σε ρωτάει συνέχεια αν έχεις ξεπεράσει τις προηγούμενες σχέσεις σου

Είναι εντελώς ψυχοφθόρο κάθε φορά που τσακωνόσαστε να σε ρωτάει αν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Είναι μάταιο να απαντάς κάθε φορά καθώς δεν μπορεί να εμπιστευτεί όσα του λες και θα συνεχίσει να σε ρωτάει τα ίδια πράγματα για το ερωτικό παρελθόν σου. Λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης που έχει, δεν μπορεί να πιστέψει ότι αξίζει την αγάπη σου.

Λέει πολύ εύκολα και γρήγορα το σ’ αγαπώ στη σχέση

Το να πεις στον σύντροφο σου σ’ αγαπώ είναι μια μεγάλη κουβέντα. Ο ανασφαλής άνδρας θα την πει με ευκολία και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση αποζητούν συνεχώς τρυφερότητα και στοργή.

Ζητούν διαρκώς επιβεβαίωση και αναγνώριση

Σε ρωτάει συνέχεια αν τον αγαπάς. Ξανά και ξανά… Και θέλει την απόλυτη προσοχή σου. H διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση στέλνει μία προειδοποίηση για προβληματική συμπεριφορά.

Ζηλεύει συνέχεια χωρίς λόγο

Ζηλεύει τους πάντες και τα πάντα γύρω σου: φίλους, γνωστούς, οικογένεια, τον τρόπο που ντύνεσαι, τον αέρα που αναπνέεις, τις ώρες που επιλέγεις να τολμήσεις να μην του αφιερώσεις. Σου κάνει σκηνές, δεν βγάζεις ποτέ άκρη και η κτητικότητά του χτυπάει κόκκινο.

Σου δημιουργεί ενοχές όταν θέλεις να τον χωρίσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η κλασική τακτική όταν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να χωρίσεις. Θα σε κάνει να νιώσεις τύψεις ότι δεν μπορεί χωρίς εσένα. Χρησιμοποιεί την αδυναμία του για να σε κρατήσει κοντά του. Θα σου δείξει με κάθε τρόπο ότι η ζωή του χωρίς εσένα δεν έχει κανένα νόημα και εσύ θα γεμίσεις με ενοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.