Μήπως ο σύντροφός σου είναι μισογύνης; – Να πως θα το καταλάβεις

Μήπως ο σύντροφός σου είναι μισογύνης; – Να πως θα το καταλάβεις

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως το ότι είσαι σε σχέση με κάποιον και αισθάνεσαι ερωτευμένη, δεν αναιρεί ότι εκείνος έχει έναν άσχημο χαρακτήρα, εκείνου του μισογύνη.

Φανερά μισογύνης

Εκείνος ο άντρας, που μιλάει σεξιστικά και μισογυνίστικα χωρίς καν να βάζει κάποιο όριο στον εαυτό του. Τυπικά, ένας τέτοιος άντρας εμφανίζει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι στη γυναίκα με την οποία είναι σε σχέση.

  • Της απαγορεύει να βγαίνει με τις φίλες της γιατί θεωρεί ότι θα την παρασύρουν στο να τον κερατώσει
  • Της απαγορεύει να ντύνεται όπως θέλει γιατί θεωρεί ότι μια γυναίκα δεν πρέπει να φοράει κοντά αν «σέβεται» τον εαυτό της.
  • Της κάνει έλεγχο στα προσωπικά της αντικείμενα.
  • Της απαγορεύει να κάνει παρέα με άντρες γιατί θεωρεί ότι όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες θέλουν σεξ μεταξύ τους.
  • Της λέει να μη βάφεται όπως εκείνη θέλει γιατί όπως και το ντύσιμο είναι «προκλητικό».
  • Θεωρεί ότι η θέση της είναι στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα.
  • Τη βρίζει.
  • Τη χτυπά.

Αυτά φυσικά και είναι μισογυνίστικες συμπεριφορές και σχεδόν πάντα συνοδεύονται και από άλλου είδους «τοξικά» συναισθήματα, όπως αυτό της ζήλιας, της έντονης κτητικότητας και των παρανοϊκών σεναρίων περί απιστίας.

«Κρυφά» μισογύνης

Εκείνος που θα παριστάνει ότι είναι «κύριος» επειδή σου πληρώνει το ποτό σου. Που νομίζει ότι επειδή σου ανοίγει την πόρτα στο αμάξι κλπ εσύ πρέπει αντίστοιχα να ακολουθείς συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς.

Το ότι κάνει τα δύο προαναφερθέντα δε σημαίνει ότι δεν είναι ευγενικός, ούτε όμως απαραίτητα ότι είναι επειδή ακριβώς τα κάνει.

Αν τα κάνει με κριτήριο ότι είσαι γυναίκα λες και η ίδια δεν μπορείς να ανοίξεις ή να κλείσεις μια πόρτα, αν σε «κερνάει» συνέχεια ή αν σου λέει να μη δουλεύεις για να σε φροντίζει αυτός, είναι ξεκάθαρα μια μισογυνίστικη συμπεριφορά, γιατί έχει το στερεότυπο ότι εσύ είσαι μη ικανή για να δουλέψεις, ότι πρέπει μόνο να κάθεσαι σπίτι, να μην είσαι αυτάρκης κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς δε χρειάζεται ο άλλος να έχει την πιο ακραία συμπεριφορά για να είναι μισογύνης. Να είσαι αυτάρκης, να είσαι ανεξάρτητη, να είσαι χειραφετημένη και έτσι θα σε θέλει κάποιος που πραγματικά αξίζει, ακριβώς για αυτό που είσαι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.