Τελικά ποιος είναι ο μέσος όρος της σεξουαλικής επαφής;

Τελικά ποιος είναι ο μέσος όρος της σεξουαλικής επαφής;

Όπως είναι γνωστό, η ερωτική επαφή μπορεί να κρατήσει από μερικά δευτερόλεπτα έως και αρκετά λεπτά. Ωστόσο, ποιος είναι ο «φυσιολογικός» μέσος όρος;

Η ψυχολόγος Δρ Brendan Zietsch από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία έχει την απάντηση!

Αντλώντας στοιχεία από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, ο ειδικός διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά.

Βέβαια, ο Zietsch τονίζει ότι η διάρκεια στο σεξ είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια, κυρίως για δύο λόγους: πρώτον, οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις επιδόσεις τους ως προς τη διάρκεια, αφού θεωρείται «κοινωνικά αποδεκτό» το σεξ να διαρκεί αρκετή ώρα• από την άλλη, κανένα ζευγάρι δεν κάνει σεξ με το χρονόμετρο στο χέρι, άρα δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο διαρκεί η επαφή.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη μεγαλύτερη έρευνα επάνω στο θέμα αυτό, η οποία περιελάμβανε 500 ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχε ζητηθεί από τα ζευγάρια να κρατούν χρόνο (χρησιμοποιώντας χρονόμετρο!) για κάθε σεξουαλική συνεύρεση που είχαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

​Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πατούν το κουμπί του χρονομέτρου τη στιγμή της διείσδυσης και ξανά αμέσως μετά την εκσπερμάτιση, διαδικασία που αναμφίβολα επηρεάζει την ερωτική διάθεση του ζευγαριού και που επομένως μπορεί να επηρέασε και τα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές ανέλυσαν τις μετρήσεις και προσπάθησαν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η πιο σημαντική διαπίστωση ήταν φυσικά ότι οι ακραίες τιμές απέχουν πολύ μεταξύ τους: η κατώτατη διάρκεια των 33 δευτερολέπτων είναι κατά 80 φορές μικρότερη από τη μέγιστη διάρκεια των 44 λεπτών που κατέγραψαν τα ζευγάρια.

​Από τη διαπίστωση αυτή καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμη και από μέρα σε μέρα για το ίδιο ζευγάρι κι έτσι εστιάζουμε περισσότερο στους μέσους όρους παρά στην έννοια του «φυσιολογικού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά μέσο όρο, βάσει των διαφόρων τιμών που κατέγραψαν τα ζευγάρια, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η σεξουαλική επαφή διαρκεί 5,4 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως το προφυλακτικό δεν επηρέασε τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.